Vålerenga har signert midtstopper Malin Sunde fra Fiorentina på en kontrakt som strekker seg ut 2023.

– Vålerenga er en av de største klubbene i Norge med veldig gode fasiliteter, en klubb som har ambisjoner om seriegull og kvalifisering til Champions League. Det er noe jeg har veldig lyst å være med på. Jeg har sett at Vålerenga utvikler spillere på en veldig god måte, og har en fin spillergruppe med mye talent. Jeg har stor tro på å få utviklet meg både som fotballspiller og menneske her i Vålerenga, forteller Malin som har fått draktnummer #4.

Etter å ha signert for Fiorentina i januar, er Malin glad for å nå bli en del av klubben på Oslo øst.

– Det var veldig nære på å bli Vålerenga i januar også, men jeg bestemte meg da for å «prøve lykken» i Italia. Jeg merket ganske kjapt at jeg av ulike årsaker ikke trivdes. Det var ingen dramatikk i det, men jeg bestemte meg for å ta en prat med klubben om det. De viste forståelse og åpnet opp for at jeg kunne reise hjem til Norge igjen. Jeg er glad for at alt løste seg og takker Fiorentina for det.

Malin, som har 51 aldersbestemte landskaper for Norge og som har vært innom A-Landslagstroppen, ser frem til sesongen.

– Jeg ser veldig frem til å komme i gang og bli kjent med alle i og rundt klubben. Ser også veldig frem til å ha landets beste supportere som støtte gjennom sesongen.

Sportssjef Eli Landsem er godt fornøyd med overgangen.

– Malin gjorde sakene sine veldig godt i Brøndby og vi har fulgt henne tett de siste månedene. Hun blir en solid forsterkning som også har de beste årene foran seg.

Fakta:

  • Navn: Malin Sunde
  • Født: 15/07/00
  • Posisjon: Forsvar
  • Tidligere klubber: Fortuna Ålesund, Trondheims-Ørn (Rosenborg), Sandviken (Brann), Brøndby, Fiorentina.
  • Landskamper aldersbestemt: 51
Denne saken handler omA-LAGET,