En kamp med mange mål og enda flere sjanser.

Vålerenga startet med følgende 11: Guro Pettersen, Ingebjorg Sigurðardóttir, Stine Ballisager, Malin Sunde, Dejana Stefanovic, Janni Thomsen, Rikke Nygard, Thea Bjelde, Olaug Tvedten, Agnete Nielsen, Elise Thorsnes. 

Vålerenga var «på» fra start og tok raskt kontroll over kampen. Vi skaper mye og har hele 7 sjanser som var svært nære å ende med skåring. Kampens første mål kom etter 39 minutter da Dejana Stefanovic bryter en pasning på egen banehalvdel, spiller opp til Olaug Tvedten som lobber ballen inn i bakrom der Agnete Nielsen er på løp. Nielsen bruker tre touch før hun plaserer ballen kaldt og rolig til venstre for keeper. Mål nummer to kom 4 minutter senere. Olaug Tvedten mottar ballen rett utenfor Avaldsnes sin 16 meter, drar med seg ballen ut mot høyre før hun setter den i motsatt hjørne fra spiss vinkel. 

Andre omgang fortsetter der den første slapp med flere VIF sjanser og mye ballinnhav. Med rundt 25 minutter igjen å spille gjør Vålerenga tre bytter: Stine Brekken inn for Olaug Tvedten, Emma Iversen inn for Malin Sunde, Mari Nyhagen inn for Thea Bjelde, og Runa Lillegård inn for Agnete Nielsen. Sistnevnte skulle bli svært delaktig i kampens tre siste skåringer.

Stine Brekken spiller ballen gjennom til Lillegård som avslutter i stolpen, returen setter Elise Thorsnes inn i det åpne målet. Et minutt senere, i det 74. minutt blir Lillegård igjen spilt gjennom og setter ballen sikkert til høyre for keeper. I det 89. minutt blir det slått en høy ball opp på Thorsnes som legger ballen ned til Stine Brekken, som på et touch spiller gjennom Runa Lillegård som er på løp i bakrom. Hun tar med seg ballen ned mot linja før hun spiller ballen ut 45 grader til Rikke Nygard som takler ballen inn.

Hovedtrener Nils Lexerød er fornøyd med prestasjonen.

– Jeg syns vi gjør en bra prestasjon. Jeg mener vi har mye mer å gå på enn det vi viser i dag, samtidig så var det mye som var positivt. Spesielt gledelig er det at alle spissene våre skårer mål i dag, og vi skaper mye i begge omgangene. Vi har full kontroll defensivt, men det jeg savner er enda litt bedre pasningsspill, og jeg syns vi mister ballen i situasjoner jeg forventer at vi skal beholde den, så der har vi mer å gå på. 

 

Denne saken handler omA-LAGET,