3. Januar i år ble Nils Lexerød presentert som ny hovedtrener i Vålerenga, og nå litt over tre måneder senere er pre-season ved veis ende.

– Alt i alt kan vi oppsummere med at vi har hatt en bra pre-season, men vi har også hatt noen utfordringer underveis. Vi har i perioder hatt litt for få spillere tilgjengelig til trening, noe som har gjort at vi ikke har kommet så langt, og ikke er på det nivået som jeg hadde håpet at vi skulle være ved sesongstart. Samtidig så har både laget og enkeltspillere utviklet seg hele tiden, og vi har blitt bedre etter hvert, forteller Nils.

Årets tre første treningskamper endte uten scoringer for damene, men Lexerød ga aldri utrykk for bekymring. «Progresjon» var et gjentagende ord som ble brukt til å beskrive disse oppgjørene, og man trenger ikke å være fotballekspert for å se den positive utviklingen laget har hatt. Seier mot danske Fortuna Hjørring, storseier over Jon Arne Riise`s Avaldsnes, og nå senest 2-0 seier over Brann forrige helg. 

– Vi har vært solide i forsvarsspillet hele veien og kun sluppet inn ett mål. Vi har hatt progresjon fra kamp til kamp, men samtidig så ser jeg etter kampen mot Brann at vi har et stykke å gå rent spillemessig, sammenlignet med de aller beste. Brann har ballen mer enn oss, men de skapte ikke mange sjanser fordi vi er gode defensivt, spillerne la inn en stor innsats og jeg er fornøyd med måten vi jobber for hverandre på. Brann har kommet noe lenger enn oss i forhold til det å ha et etablert grunnspill som alle spillerne er trygge på, derfor har de ballen mer enn oss. Kampen viser at vi er på rett vei, og jeg har veldig stor tro på at vi skal komme dit vi ønsker.

På spørsmål om hva som er målsettingen for årets sesong svarer Nils følgende:

– Det blir en veldig spennende sesong, spillergruppa, trenere, støtteapparat og klubb har en målsetting om å komme tilbake til Champions League. Vi kommer til å jakte Brann og Rosenborg, som varhenholdsvis 17 og 13 poeng foran oss i fjor. Dette skal vi gjøre hver uke gjennom å ha fokus på å utvikle oss, bli bedre, og trene godt. 

På mandag klokken 20.00 venter Stabæk til første seriekamp.

– Stabæk var et av de lagene som hadde fin utvikling i fjor høst, og avsluttet sesongen bra. Vi så dem på Marbella og vi forventer en tøff kamp på mandag, avslutter Nils.

BILLETTER OG SESONGKORT

Billettsalget til kampen er i gang og billettlinken finner du her.

Om du har tenkt deg på flere kamper i år, anbefaler vi deg å kjøpe sesongkort som sikrer deg inngang på alle kamper, samtidig som du får andre ulike fordeler

Vi har to ulike løsninger:

  • Ordinære sesongkort til supportere, voksne, barn, ungdom og studenter kjøper du her.
  • De som har sesongkort på herrelagets kamper kan kjøpe sesongkort til damelagets hjemmekamper til halv pris. Dette gjør du her eller i Sjappa

Alle publikummere benytter inngang 10.

I forbindelse med kampen planlegger klubben en større markering mot diskriminering og rasisme.

 

Denne saken handler omA-LAGET,