Det var duket til storslått serieåpning på Intility Arena.

Før den NRK sendte kampen ble sparket i gang ble det gjennomført en fin markering der hele klubben sto samlet mot rasisme. Klubben for alle – 365 dager i året!

Stabæk sto på motsatt banehalvdel, laget som tradisjonelt sett befinner seg på nedre halvdel av tabellen var tydelig godt forberedt til oppgaven som ventet og lå ofte i en 5-1-3-1 blokk mens de ventet på kontringer.

Omgangens to store målsjanser tilhørte Vålerenga, den første ved at Elise Thorsnes ble spilt nesten fri etter en frekk lobb av Olaug Tvedten, Elise kjempet seg til en god avslutning men dessverre så reddet keeperen.

Sjanse nummer to fikk danske Agnete Nielsen etter å blitt spilt fri av en annen danske, Janni Thomsen. Agnete tok med seg ballen ut mot høyre før hun fyrte av en avslutning midt på keeper.

I andre omgang fikk Enga endelig hull på byllen. Det første målet kom etter 81 minutter da flere Vålerenga spiller prøvde å avslutte etter hverandre før Olaug Tvedten til slutt får satt den «kontant i kassa». Mål nummer to kommer etter at Runa Lillegård tar med seg ballen i full fart før hun slår tvers over til Elise Thorsnes som scorer.

Hovedtrener Nils Lexerød er fornøyd med resultatet:

– Vi forutså et slik kampforløp, og vi visste vi måtte være tålmodige og bare fortsette med vårt spill, men jeg skal innrømme at det var deilig når scoringene kom. Nå skal vi fortsette å jakte tre poeng hver uke, vi møter Lyn til helgen som spilte en god kamp i går. Det blir nok en tøff match, forteller Nils.

 

Vålerenga stilte følgende lag:

Guro Pettersen – Malin Sunde (Camilla Huseby fra 88`), Stine B. Pedersen (K), Ingibjørg Sigurdardottir – Janni Thomsen, Rikke Nygard (Stine Brekken fra 66`), Dejana Stefanovic, Olaug Tvedten, Thea Bjelde – Elise Thorsnes, Agnete Nielsen (Runa Lillegård fra 74´).

Denne saken handler omA-LAGET,