I kveld serieåpner rekruttlaget hjemme mot Fredrikstad i andredivisjon.

Hovedtrener Simon Hansen er spent på kveldens kamp.

– Det blir spennende å se hvor man står i en tellende kamp. Vi er fornøyde med utviklingen laget har hatt i vinter/vår, det blir gøy å spille om poeng. Vi har spilt noen treningskamper, og vi har fått utviklet vår taktiske fleksibilitet i form av vi har lært oss flere måter å spille på.

Kamptroppen kommer til å bestå av spillere både fra rekrutt, og A-lagstroppen.

– Jeg håper og tror at vi kommer til å fremstå samlet, med et lag bestående av både unge, sultene, -og eldre, mer erfarende spillere, forteller Hansen.

Alt ligger til rette for at klubbens satsningsspillere skal ha god støtte og tett oppfølging på sin reise mot toppfotballen. Hansen og assistenttrener Tove Tuntland forteller at klubben ønsker at jentene skal ha best mulig forutsettinger for å lykkes, ved å tilby et stort og kompetent støtteapparat, individuell oppfølging, og gode fasiliteter.

Hovedtrener på A-laget, Nils Lexerød har følgende å si om klubbens utviklingsavdeling:

– Jeg syns at Vålerenga tar gode grep, jeg har fulgt arbeidet klubben har gjort en god stund, gjennom mine tidligere roller i NFF. Vi har et uforløst potensial i utviklingsavdelingen vår, men er i ferd med å skape et solid grunnlag for at Vålerenga skal kunne bli en klubb som kan gi spillere en god utdannelse, slik at de kan ta riktige steg og bli toppspillere.

– Dette er også viktig for utviklingen av Vålerenga sitt A-lag. Vi ser at det stadig blir vanskeligere å rekruttere spillere, vi må kombinere det å hente spillere utenfra, med å ta opp egne spillere. Det er også viktig for kvaliteten på treningene til A-laget, at de som hospiterer holder et høyt nivå, forteller Lexerød.

I kveld venter som nevnt Fredrikstad på motsatt banehalvdel, laget som nylig rykket opp fra 3. divisjon har blant annet tidligere Vålerenga spiller Isabelle Herlovsen i troppen.

– Det kommer til å bli en tøff kamp, og vi forventer å møte et lag som ønsker å vise hva de kan nå som de spiller på et høyere nivå, forteller Simon Hansen og Tove Tuntland.

Vålerenga har som målsetting at rekruttlaget skal kvalifisere seg for den nye nasjonale 2.div for kvinner, som innføres til neste år.

Denne saken handler omA-LAGET, REKRUTT,