Vålerenga – Avaldsnes 6-0 (3-0).

Før avspark fikk Stine Ballisager Pedersen udelt blomster og planket av klubbdirektør Harriet Rudd.

Kapteinen som nå har spilt 101 kamper for Vålerenga fikk ikke mye å bryne seg på i den første omgangen, men hun måtte også se at det tok litt tid før Vålerenga kom ordentlig i gang i vårsola.

Gjestene fra Karmøy lå lavt og kjempet med nebb og klør for å klarere ballen vekk fra eget felt.

Da det gjenstod et drøyt kvarter av den første omgangen, måtte likevel bortelaget kapitulere.

  • 1-0 (33′): Stefanovic vinner en klarering etter en corner fra Janni Thomsen og får lobbet den videre til Agnete Nielsen på bakerste stolpe. Der gjør dansken ingen feil fra kloss hold!
  • 2-0 (35′): Nesten en reprise av 2-0 målet. Thomsen slår nok en god corner som keeper Petrovic bokser ned i beina på Elise Thorsnes som ikke lar seg be to ganger.
  • 3-0 (45′). Praktkontring på overtid. Ballisager Pedersen tar med seg ballen og finner Bjelde på kanten. Hun finner Nygard sentralt i banen som tar med seg ballen noen meter fremover før det slippes videre til Thomsen ute til høyre! Der er kantspilleren nådeløs da den bøyes i det lengste hjørne. Lekkert!

Janni Thomsen noterte seg for to nettkjenninger søndag. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Toppscorer Thorsnes

404 tilskuere fikk se Vålerenga fortsette den andre omgangen med et høyt tempo.

  • 4-0 (47′).  Bjelde slår en nydelig stikker mot Nielsen. Susan Ama Duah ser ut til å ha kontroll, men feilberegner pasningen. Det gjør at Agnete Nielsen alene med keeper setter den vakkert i nettmaskene!
  • 5-0 (58′). Nielsen sender ballen hardt inn i boksen. Sunde sender den til Huseby som prøver seg, men den sklir av foten til innbytteren. Hva gjør vel det når Thorsnes kan flikke inn sitt 190 Toppseriemål og dermed inntar toppscorertittelen i Toppserien.
  • 6-0 (65′). Vålerenga spiller nydelig fotball som gjør at Thomsen får god plass ute på høyre. Innlegget slås inn i boksen. Ballen går faktisk hele veien inn i nettmaskene etter at den detter ned i lengste kryss.

Etter scoringen slakker hjemmelaget noe av på tempoet og foretar en rekke bytter.

Emma Iversen kommer blant annet inn til sin Toppserie-debut. Gratulerer!

Thomsen er også nære et hattrick like før slutt da hun kommer alene med keeper fra skrått hold, men denne gangen kommer Petrovic seierende ut av duellen. Flere mål blir det ikke og kampen ender med 6-0 til Vålerenga.

– I dag viser vi virkelig at vi er et Topplag. Vi maler på og leder både fortjent og komfortabelt etter pause. Jeg er spesielt godt fornøyd med at jentene får til det vi jobber med på trening og at vi ser veldig bra ut som et kollektiv, forteller trener Nils Lexerød som nå ser frem til toppkampen mot Brann søndag 8. mai.

– Alt ligger til rette for en skikkelig toppkamp vi gleder oss stort til! Jeg håper virkelig folk tar turen for å støtte oppom disse fantastiske jentene. La oss lage folkefest her og!

Billettinfo før Brann-kampen

Sammen med DNB kjører vi på med konseptet «Med jenter på kamp». Det betyr at:

  • Alle jenter/kvinner får påspandert en billett (herunder jentelag – barn, ungdom, senior)
  • Alle menn som kommer i følge med kvinner/jenter får påspandert billett

OBS #1 BEGRENSET ANTALL BILLETTER (400 stk.)

OBS #2 For å skaffe deg en billett MÅ du registrere deg/følget ditt. Du kan ikke komme i døra på kampdag for å hente ut billett.

REGISTERING HER

Øvrige billetter – herunder til bortesupportere – kjøpes her. 

Denne saken handler omA-LAGET,