I forbindelse med kampen mot Brann forrige søndag, ble det gjennomført en #hunpresterer trenerkonferanse på intility arena.

Sammen med Thon Hotels og Like Muligheter, har Vålerenga Fotball tatt initiativ for å få frem flere kvinnelige trenere i norsk fotball.

Første samling ble arrangert søndag.

– Bra opplegg

Assistenttrener Steinar Pedersen startet samlingen med en gjennomgang av dagens kampplan, før Hege Riise (J19-landslagstrener) tok over stafettpinnen og delte av sin erfaring.

Før kampen ble de 13 deltagerne delt inn i grupper og fikk ulike oppgaver de skulle følge med på gjennom kampen.

Etter kampslutt oppsummerte gruppene oppgavene sammen med analysesjef Simon Hansen og utviklingssjef Monica Knudsen. Sistnevnte var godt fornøyd med opplegget.

– Dette var en god start på noe som kan bli veldig bra. Vi prøvde å gi deltagerne god innsikt over hvordan man som trener forbereder seg mot slike toppkamper og det virker til at det ga mersmak.

Julie Reinsnes fra KFUM var en av deltagerne på søndag.

– Det var et bra opplegg, der vi fikk komme tett på forberedelsene å se hvordan det er. Ikke minst var det også spennende å høre på kvinnelige trenere som forbilde, forteller Reinsnes som ser frem til kommende samlinger.

– Det er nyttig i form av å få tips og triks på hvordan man kan videreutvikle seg som trener, og hva som trengs for å kunne nå høyere opp som trener og hvilke muligheter det kan være.

Flere samlinger

Det jobbes med å til rette legge for flere samlinger gjennom året og alle som ønsker å være med/få informasjon om dette, er velkomne til å registrere seg her. 

Hvem passer det for? Dette passer både for deg som allerede er i et trenerløp eller er nysgjerrig på hva trenerrollen innebærer.

Arrangementene er gratis og man trenger ingen trenerlisens for å delta.

Denne saken handler omA-LAGET,