Førstkommende helg går EFB Spar Nord elitecup av stabelen i Esbjerg, Danmark.

Det er første gang Vålerenga deltar på denne typen tiltak med et samarbeidslag, og vi er stolte over å få til dette sammen med våre samarbeidsklubber.

Som en del av målsettingen om å skape #likemuligheter for jentene i fotballen, har VIF nå invitert med spillere fra egen klubb og fra samarbeidsklubber til å delta på EFB Spar Nord elitecup i Danmark.

Utviklingsleder Monica Knudsen er glad for å kunne tilby et tiltak som dette til lovende unge spillere.

  • Denne typen tiltak har vært vanlig på guttesiden i mange år, og det er gledelig at vi i VIF endelig får til å gjennomføre dette også for jentene. Spillerne vil få topp matching, og målet er å gi de fremste spillerne referanser på hvilke nivå som finnes der ute.

Forhåpentligvis vil dette både inspirere og motivere i egen treningshverdag.

  • Jeg tror spillerne vil få en opplevelse for livet, der de blir kjent med nye mennesker og får prøve seg litt utenfor komfortsonen. Det tror jeg er en viktig del av fotballutdannelsen vi skal gi jentene.

 

Det er 2007-kullet som er invitert med denne gangen, og de fremste spillerne i VIF og i våre samarbeidsklubber har blitt nominert inn, og vi har gjennomført to felles treninger på Intility. Den siste av dem i forbindelse med hjemmekampen mot Brann, der spillerne selvsagt fikk treffe forbildene sine i etterkant!

Hensikten med treningene har vært todelt; for det første har treningene vært en del av uttaksprosessen og for det andre har treningene gitt en innføring i hvordan vi ønsker laget skal spille i forsvar og i angrep i turneringen.

Vi har hatt full trenerstab på feltet, der keepertrener Henrik Grendsen har tatt seg av keeperne, vår spillerutvikler Tommy Berntsen har bidratt, i tillegg til staben som drar på tur; hovedtrener Tove Tuntland, assistenttrener og prosjektleder Clemente Sebazungu, lagleder John Katambayij, samt utviklingsleder Monica Knudsen.

Det har vært stor interesse for å delta i prosjektet, og VIF drar nå på tur med en tropp på 21 spillere og en trenerstab på 4.  Spillerne som deltar denne gang kommer fra følgende klubber:

  • VIF
  • Vind
  • Frigg
  • Ready
  • Heming
  • Lørenskog
  • Harestua
  • RASK

Vi vil takke alle involverte for positiv innstilling og for at vi har fått til dette sammen. Vi gleder oss til å dra på tur med gjengen.

Denne saken handler omA-LAGET,