Vårt sammensatte lag spilte seg helt til finalen i eliteturneringen i Esbjerg, og møtte der Malmø til en tett og jevn kamp.

Det har vært tre innholdsrike dager i Esbjerg, med gruppespill, kvartfinale, semifinale og finale. 21 spillere har vært i aksjon, og alle har bidratt stort gjennom hele turneringen.

Hovedtrener for laget Tove Tuntland var godt fornøyd med prestasjonen spillerne leverte i finalen.

– Det er en jevn kamp, der vi nok har det spillemessige overtaket, uten at vi greier å skape de store sjansene. Malmø er fysisk sterke, men jeg syns vi står godt imot også i den delen av spillet. Vi taper, men har likevel en god følelse av å ha prestert godt i finalen, og vi er også veldig fornøyde med å ha spilt oss til finalen.

Spillere fra VIF, Vind, Ready, Heming, Frigg, Lørenskog, RASK og Harestua har vært i aksjon.

Linnea Holmsveen Moen er fra Vind, og var i finalen en av banens beste spillere.

– Det har vært veldig gøy å være med. Det er gøy å spille med nye folk, men det er også litt vanskelig, spesielt var det det i de første kampene, men vi har blitt fort bedre kjent, og vi har spilt bedre og bedre sammen utover i turneringen. Vi har også møtt andre lag enn dem vi møter i Norge, og det har vært gøy, for da møter vi lag som spiller litt annerledes enn dem vi møter vanligvis. Det har også vært utfordrende og lærerikt å spille en annen formasjon enn den vi spiller i Vind, det er fint å lære å spille på flere måter og i litt andre posisjoner.

Nå å går turen tilbake til Norge, og spillerne skal tilbake til sine egne lag og klubber.

Vi takker samarbeidsklubbene for lånet av spillerne, og for at vi kunne få til dette sammen. Vi gikk inn i turneringen med fokus på tre ting vi håpet å sitte igjen med; vennskap, læring og referanser.

Spillerne har fått nye venner, de har lært masse, ikke nødvendigvis bare om fotball, og de har fått kjenne på hvordan det er å spille fotball utenfor Norges grenser. Vi håper de tar med seg alt dette hjem, og bruker det til det beste for sin egen videre utvikling.

 

Les også

Denne saken handler omTALENT,