Lørdag spilles den siste kampen før sommerferien og EM-pausen borte mot Rosenborg Kvinner Ørn.

På 13 kamper står Vålerenga med 32 poeng og 41-6 i målforskjell. Det gjør at vi ligger på en foreløpig 2. plass i Toppserien.

På plassen bak ligger trønderne med 32 poeng og 30-10 i målforskjell etter 14 kamper, altså en kamp mer spilt enn oss.

Alle kamper i Toppserien er viktig, men det er ikke til å stikke under en stol at kampen om 3 poeng betyr mye i morgen. Og med en kamp mer spilt og vesentlig dårligere målforskjell, er det flere som påpeker at Trondheims Ørn nok har et lite ekstra press på seg.

Slik ser tabellen ut.

Etter en litt «shaky» periode i mai med tap mot Lyn, Brann og uavgjort mot LSK, har Steinar Leins kvinner funnet formen og slo sist Brann 1-0 på Lerkendal. Lørdagens kamp spilles ikke på Lerkendal, men på Koteng Arena som da er kalt opp etter RBK herrers tidligere styreleder (Ivar Koteng).

– Må gi alt!

Det er ikke mer enn drøyt 3 uker siden lagene møttes sist på intility arena. Da endte det 1-1 i en kamp der «troillan» var nærmest 3 poeng.

Guro Pettersen ble kåret til Vålerengas beste denne kampen og er klar på at laget har lyst til å revansjere prestasjonene fra forrige oppgjør.

– Hele laget har lyst til å vise seg frem fra en bedre side enn det vi gjorde sist her hjemme. Med noen få unntak har vi vært ganske solide gjennom hele vårsesongen og vist at vi har et solid toppnivå inne. Dette er siste kamp før EM og sommerpausen, og det er ingen unnskylding for å skulle gi absolutt alt der oppe i Trondheim, forteller landslagskeeperen.

Med unntak av Runa Lillegård knakk kragebenet under en rekruttkamp, kan Nils Lexerød velge fra en ellers skadefri tropp som reiser til Nidaros fredag ettermiddag.

Den NRK-sendte kampen har avspark 17:00.

Er du i Trondheim? Da kan du kjøpe billetter her.

Elise Thorsnes håper å finne nettmaskene mot RBK på lørdag. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

 

Les også

Denne saken handler omA-LAGET,