Fem Vålerenga-spillere var tatt ut til sommerens EM-sluttspill i England.

Norge

Guro Pettersen og Thea Bjelde var begge en del av Norges landslagstropp. Det startet lovende med 4-1 seier over Nord-Irland, før Norge gikk på et stykt tap mot England. Siste kamp i gruppespillet skulle bli avgjørende, der Norge måtte slå Østerrike for å gå videre. Kampen endte med et surt 1-0 tap og med det så var Norge ute av EM.

Danmark

Danmark, med Stine Ballisager og Janni Thomsen fra start fikk en tøff start på turneringen da selveste Tyskland sto på motsatt banehalvdel, en kamp som endte med 4-0 seier for Tyskerne. Deretter ble det 1-0 seier over Finland, en kamp som danskene dominerte til de grader. Den siste kampen i gruppespillet skulle dermed bli avgjørende, også for Danmark. Med seier mot Spania i siste kamp ville Danmark tatt seg videre fra gruppespillet.

Danskene levde lenge i håpet, men da Marta Cardona satte 1-0-målet i det siste ordinære minutt, var det klart at det var spanjolene som blir med Tyskland inn i kvartfinalene.

Island

Ingibjorg Sigurdardottir var en del av Island sin landslagstropp, som havnet i en svært sterk gruppe sammen med Frankrike, Belgia og Italia. Islendingene åpnet mesterskapet med poengdeling mot Belgia, en kamp der de brente et straffespark og fort kunne ha vunnet. Mot Italia rotet Island bort ledelsen og fikk 1-1.

To uavgjortresultater gjorde at Island sto med to poeng, mens Italia og Belgia sto med ett. Frankrike ledet gruppen med 6 poeng før den siste kampen. Island måtte enten slå Frankrike, eller håpe at Italia – Belgia endte uavgjort.

Island klarte 1-1 mot Frankrike etter utligning 12 minutter på overtid, dessverre for Sigurdardottir og co så vant Belgia over Italia. EM var dermed over for våre naboer.

Neste hjemmekamp

Spillerne som har vært på landslagsoppdrag er tilbake i midten av neste uke. Vi har fire seriekamper igjen før sluttspillet, og den første spilles 6. august hjemme mot LSK. Billetter finner du her.

Denne saken handler omA-LAGET,