Etter 7 spilte kamper kunne rekruttlaget fredag kveld ta med pokalen hjem til Valle.

Finalen ble en tett kamp der Enga dominerte banespillet, men ikke kom til de store sjansene. Da dommeren blåste for fulltid sto det fortsatt 0-0, og det ble dermed ekstraomganger.

Ekstraomgangene ble også målløse, som førte til straffesparkkonkurranse, og den var det Enga som kom seirende ut av!

Hovedtrener Simon Hansen beskriver finalen slik:

– Vi startet finalen litt nervøst og de første minuttene bar preg av en del slurv. Steinkjersupporterne stilte mannssterke og prøvde allerede fra oppvarmingen å sette våre jenter ut av spill. Det er god trening på veien mot å bli en toppspiller.

– Når nervøsiteten avtok festet vi grepet om kampen og spilte derfra og ut som regel mot et tett og lavt Steinkjerforsvar. På tross av at vi dominerte spillet skapte vi færre store sjanser enn vi skulle ønske, og klarte ikke å score verken i ordinær tid eller ekstraomganger. Gleden ble desto større da Merete kunne avgjøre på vår syvende straffe etter at Tyra i mål hadde reddet deres.

Johanne Haug ble kåret til banens beste spiller:

– Det føles utrolig bra å vinne. Jeg er veldig stolt over hele lagets prestasjon gjennom hele cupen og jeg syntes det er fortjent at det er akkurat vi som står igjen med seieren. Jeg er ganske fornøyd med egen prestasjon. Det var også gøy å vinne banens beste i finalen. Selv om det viktigste var at vi vant cupen, er det også gøy å vite at man har spilt en god kamp, forteller Johanne.
Seieren i Dana Cup er noe rekruttlaget ønsker å bygge videre på:
– Mange som har opplevd mye i fotballen trekker fram seier i Dana cup som noe ekstra stort. Vi har skapt minner for livet og kvitterer ut full måloppnåelse på å ha det gøy, vinne cupen og unngå skader. Aller mest gledelig er det styrkede samholdet vi opplever av å ha levd og kjempet sammen i en uke. Det skal vi bygge videre på framover, forteller Simon Hansen.
Denne saken handler omBARN OG UNGDOM, REKRUTT,