Dette var en kamp der tre poeng var det eneste som ga mening.

(Skrevet av Rune Bjugan)

I lys av at det jo tross alt var byrivalen vi møtte, men aller viktigst; for å ta til oss den andre plassen RBK som lå i vår hule hånd. For kanarifuglene handlet det om å forsøke å spille seg inn blant topp 4.

Vålerengas startoppstilling: Pettersen, Ballisager Pedersen, Sunde, Huseby, Tomter, Thomsen, Tennebø, Stefanovic, Brekken, Thorsnes, Nielsen.

LSK startoppstilling: Edrud, Woldvik, Jørgensen, Rybrink, Johansen, Godø, Gashi, Spord, Andersen, Wilmann, Haahr.

1.omgang:

Vålerenga kommet best i gang første kvarteret i sola på Intility, er hissige i presset, og gir ikke LSK mye tid. Et par nestenmuligheter for begge lag, men de kongeblå har virket farligst utpå her i starten.

‘15 Stor sjanse VIF: Kampens første store sjanse! Litt kaos i LSK-forsvaret, ballen lander til slutt hos Thorsnes, som dessverre får skuddet blokkert. Vålerenga beleirer deretter LSKs 16-meter, gode tendenser nå!

‘19 Janni Thomsen får lurt med seg ballen på høyresiden, skjærer inn og prøver seg på en avslutning som smetter over tverrliggeren.

‘24 Fryktelig mye surr utpå der, et aldri så lite kretsmesterskap i feilpasninger nå.

‘26 Stefanovic legges i bakken av Holt Andersen. Frisparkforsøket fra Dejana blåses over fra 30 meter.

‘27 0-1 LSK

Holt Andersen drar seg fint løs på høyrekanten, finner LSK-debutant Eva Amanda Haahr foran mål. Prikker den nede ved stolperota på ekte måltjuv-vis.

‘33 Stor sjanse LSK: Andrea Wilmann kjører karusell med Andrine Tomter, og spiller ballen ut midt i boksen. Avslutningen blokkeres, men disse kan VIF snart straffes på!

Pause: Rett og slett en fryktelig slurvete omgang av Vålerenga. Enorme mengder feilpasninger som må lukes vekk etter hvilen om det skal bli noe ut av denne kampen. VIF var best det første kvarteret, men kom ikke til stort mer enn noen svake forsøk fra langt hold.

Gjestene har vært omtrent på det nivået man skulle forvente, og noen fine enkeltprestasjoner var nok til at de går til pause med ledelse.

2.omgang:

‘46 Stor sjanse VIF:

Nydelig forarbeid av Agnete Nielsen, utfordrer og triller ballen til Thorsnes, men nok en gang blir avslutningen for svak.

‘51 Skade LSK:

Katrine Jørgensen ligger nede. Må gi seg.

53 Bytte LSK:

Ut: Jørgensen

Inn: Gausdal

‘54 Bytte VIF:

Ut: Thomsen

Inn: Tvedten

‘55  Skade LSK:

Emilie Woldvik ligger også nede nå, holder seg til låret. Kommer seg opp og innpå igjen etter et par minutters behandling.

‘56 Olaug Tvedten prøver seg fra 25 meter. Tilbakespillet plukkes enkelt av Moa Edrud.

Vålerenga har hevet seg noe det første kvarteret etter pause, og er mer presise i oppbygningen. Mangler fortsatt det lille ekstra for å skape det helt store.

‘64  Gult kort LSK:

Oda Johansen vises det gule kortet etter en skikkelig leg breaker-takling på Ylinn Tennebø. Oransje den der..

‘66 Tennebø finner Tvedten, som får avsluttet fra 12 meter. Igjen er skuddet altfor svakt.

‘67 Bytte LSK:

Ut: Gashi

Inn: Dirdal

‘73 Store sjanser VIF:

Enorme muligheter nå! Stefanovic drar med seg ballen inn i boksen, den lander til slutt hos Nielsen som får skuddet blokkert og ut til corner.

‘73 Bytte VIF:

Ut: Sunde

Inn: Green

‘76 Stor sjanse VIF:

Huseby får slått ballen til Thorsnes, som får to store muligheter! Keeper Edrud redder første, andre blir satt i stolpen!

‘77 Gult kort VIF:

Stefanovic

NRKs kommentator sier det som det er; «Akkurat nå ser det ut som at Vålerenga kan spille til tirsdag morgen uten å score mål»

 

‘82 Bytte VIF:

Ut: Nielsen

Inn: Nyhagen

‘89 Tvedten finner Tennebø foran mål, med Edrud er fint ute og det blir ingenting ut av denne heller. Undertegnede har bestilt levering av sovepose. Blir her til tirsdag morgen.

‘90+2 Ballis prøver seg fra 20 meter, et av dagens beste forsøk det! Edrud får slått ballen over.

Gult kort Spord.

90+3 STRAFFE VÅLERENGA! Stefanovic fyrer av en kanon i tverrliggeren, ballen havner til slutt hos Nyhagen som blir dratt ned.

90+4  MÅL VIF: ELISE THORSNES setter straffen kontrollert til venstre for keeper Edrud!

Kampslutt.

For en dramatikk vi fikk på tampen av en ellers fryktelig fotballkamp fra de kongeblå. Eller «en jævlig dårlig dag» som Elise Thorsnes beskriver det.

Ekstreme mengder slurv, ting går treigt og vi våkner veldig sent. Heldigvis får vi uttelling i tolvte time og kan ta med oss det ene poenget, som selvfølgelig er to for lite.

«Vi er ikke helt der vi skal være, litt for store avstander, det går for sakte, timingen er ikke helt der» kan Lexerød fortelle umiddelbart etter kampslutt.

Denne saken handler omA-LAGET,