Onsdag spiller vi TV-sendt kvartfinale i NM borte mot Rosenborg med avspark 18:00.

I motsetning til herrenes NM (der neste runde spilles i mars – med cupfinale i mai), skal det kåres en Norgesmester på kvinnesiden høsten 2022, nærmere bestemt lørdag 5. november.

På veien til Ullevaal har Vålerenga slått ut Fart (9-0) og Amazon Grimstad (1-0), før Rosenborg nå er neste hinder på veien som på sin side har beseiret KIL/Hemne (4-1) og Aafk Fortuna (2-1).

Dette blir årets tredje møte med Steinar Leins hvit-svarte «troill». Den første kampen endte 1-1 på intility arena, mens RBK stakk av med en 2-0 seier før sommerpausen.

Der Vålerenga i helgen slo byrival Lyn 2-0, spilte Rosenborg sin 1. kvalifiseringsrunde til Champions League (UWCL) i et miniturneringsformat. Trønderne tok seg videre med 4-2 over Breidablikk og 1-0 over Minsk. Det betyr at de skal spille en siste og avgjørende playoff i slutten av september.

I fjor møttes lagene i semifinalen – da på intility arena – hvor Vålerenga tok en solid 4-0 seier, før Norgesmesterskapet ble innkassert mot Sandviken en drøy måned senere.

Det ble dermed klubbens andre «bøtte» i rekken. Rosenborg har på sin ikke spilt cupfinale før og er nok lystne på å revansjere fjorårets NM-tap, på samme måte som Nils Lexerød & Co ønsker revansje fra tapet i juni.

– Vi ønsker helt klart å prestere bedre enn vi gjorde der oppe sist. Nå fikk vi en god treningsperiode forrige uke som ble kronet med en fin seier mot Lyn. Flere spillere begynner nå å finne kampformen, så selv om Rosenborg er et godt lag hjemme på Koteng Arena, har vi helt klart et mål om å komme oss videre i NM, forteller hovedtrener Lexerød.

Du kan kjøpe billetter til kampen her eller skru på NRK2 fra 17:45.

 

Denne saken handler omA-LAGET,