Jobben som sportslig leder lar seg ikke kombinere med Landsems sivile lærerjobb lengre, så hun har valgt å trekke litt til side. Erstatteren var heldigvis ikke langt unna.

 

Etter én sesong som Nils Lexerøds assistent, trer Steinar Pedersen inn i rollen som sportslig leder for Vålerengas A-lag for kvinner. Det er en rolle som trigger den blide sørlendingen.

– Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på en ny utfordring. Det trigger meg veldig at klubben har høye ambisjoner om å spille på de gjeveste nivåene i Europa. Jeg har det siste året hatt gleden av å jobbe med en super spillergruppe, og i et fantastisk team med dyktige fagfolk og flotte mennesker. Jeg gleder meg veldig til å være med på reisen videre!

Lang erfaring

Pedersen kom til Vålerenga fra hovedtrenerjobben i Amazon Grimstad, og har før det vært hovedtrener for Jerv, Start og Arendal på herresiden. Han har en lang spillerkarriere bak seg fra blant annet Borussia Dortmund, Lillestrøm, IFK Göteborg og Start.

Som sportssjef blir hans rolle å være med å legge til rette for at spillere og trenerstab skal ha så gode vilkår som mulig for å nå målene for kommende sesonger.

– Noe av jobben blir å bruke erfaringene mine og hente nye referanser på hva som skal til for å komme inn i gruppespillet i Champions League som er et naturlig mål for klubben. Samtidig skal Vålerenga være det beste fagmiljøet på kvinnesiden i norsk fotball. Her er kunnskap og kompetanse nøkkelord. Jeg vil være med å bidra til at Vålerenga skal bli best i Norge, og år etter år kjempe om spill i Europa, sier 47-åringen som ikke legger skjul på at han vil savne å være på treningsfeltet hver dag.

–  Jeg vil så klart være tett på trenerapparatet og spillegruppen i hverdagen, og håper fremdeles å være en ressurs på feltet ved behov.

En av Pedersens første oppgaver blir å fylle sine egne sko gjennom å finne en ny assistenttrener.

– Vi skal så fort som mulig sette sammen neste sesongs trenerstab, og der står også ny assistenttrener på listen over saker som skal løses de kommende ukene, avslutter Pedersen.

Erstatter Landsem

Pedersen erstatter Eli Landsem som har hatt jobben siden høsten 2017.  Fra nyttår trer Landsem inn i en ny rolle i klubben.

– Det har vært en fantastisk reise disse årene, og jeg føler meg privilegert med å ha jobbet sammen med et fantastisk team og spillegruppe. Jeg vil fortsatt være tilgjengelig for å hjelpe til hvis det trengs i tiden fremover. Dette er en klubb jeg har blitt veldig glad i, og jeg gleder meg virkelig til å følge laget videre mot nye suksesser.

Har imponert

Klubbdirektør i Vålerenga Fotball, Harriet Rudd, hyller den jobben Landsem har gjort siden hun kom til klubben.

– Eli har spilt en sentral rolle i å løfte Vålerenga Fotball inn i en ny tidsalder. I hennes tid som sportslig leder har Vålerenga blitt seriemester, tatt to sølvmedaljer i tillegg til to cupgull. Jeg er veldig glad for at vi får beholde Eli som en ressurs i klubben. Hun betyr mye for oss, sier Rudd som naturligvis er glad for å få Pedersen inn i rollen som sportslig leder.

– Fra det øyeblikket Steinar kom til klubben har han imponert oss alle med sin faglige kunnskap og sine medmenneskelige kvaliteter. Jeg er sikker på at han er rett person til å befeste Vålerengas posisjon i Norge, og løfte vår internasjonale konkurransekraft, sier hun.

 

 

Denne saken handler omA-LAGET,