Vi vinner 2-0 i årets første treningskamp.

Det var en kamp der vi hadde planlagt å bruke hele troppen, og det var fritt antall bytter.

Temperaturen var rundt 10 kuldegrader, noe som var med på å prege kampen, og det tok rundt kvarter før begge lag kom ordentlig i gang. Janni Thomsen kommer til kampens første sjanse, et langskudd fra distanse som nesten faller ned i lengste hjørne.

Scoringen kommer etter 33 minutter. Janni Thomsen slår en corner som Røa får klarert. Vi står igjen med flere spillere og får ballen til slutt ut til Felica Rogic som tar med seg ballen mot hjørnet av 16 meteren fra sin venstreside, hun spiller ballen til Stine Brekken som bruker to touch og smeller ballen hardt over keeper.

I 2. omgang scorer vi nesten umiddelbart. Brekken sender Rogic gjennom i bakrom, hun spiller tversover til Mawa Sesay som venter inne i 16-metern, en Røa-spiller står i veien, Thea Bjelde som har tatt turen inn i boks fra sin midtbaneposisjon får avsluttet, men avslutningen blir blokkert. 

Sesay er også nære åtte minutter senere og setter ballen i nettveggen fra hjørnet av 5-meteren. Deretter har vi mye ball, og skaper en del halv-sjanser. Felica Rogic og Silje Djurhuus kommer begge til muligheter.

Et minutt før fulltid mottar Emma Iversen ballen rett utenfor 16-meteren. Hun kommer seg forbi en Røa-spiller men blir felt, vi får dermed muligheten til å doble ledelsen fra straffemerket. Thea Bjelde gjør ingen feil og setter ballen utagbart for keeper.

Nils Lexerød forteller at det var en fin gjennomkjøring.

– Vi fikk ut det vi ønsket oss, og fikk en gjennomkjøring på alle spillerne som er friske og klare, uten at noen spilte full kamp. Ingen nye skader. Nå har vi en tropp som skal forberede seg og være klar til to kamper på Marbella. Noen unge spillere fikk muligheten til å kjenne på nivået på A-laget, tre spillere fikk sine første minutter. Vi fikk en del svar på det vi har jobbet med i vinter, og hva vi må jobbe mer med, forteller Lexerød.

Vålerenga startet med følgende 11:

Sporsem, Ane Jørgensen (prøvespill), Ballisager, Tomter, Thomsen, Brekken, Vickius, Iversen, Rogic, Djurhuus, Thorsnes.

  • Bytte 36` Brekken og Djurhuus ut, Bjelde og Sesay inn.
  • Bytte 45` Jørgensen, Tomter, Iversen og Thorsnes ut. Klech, Tennebø, Sigurdardottir og Brekken inn.
  • Bytte 70` Vickius ut, Ronja Foss Arnesen inn.
  • Bytte 75` Rogic, Ballisager og Thomsen ut. Marlene Fredø, Iversen og Djurhuus inn.
Denne saken handler omA-LAGET,