Det var en kamp der vi tok kontroll fra start.

Etter fire minutter kommer kampens første målsjanse. Ylinn Tennebø skjærer inn fra sin venstre vingback posisjon og kommer til en bra avslutning, men keeper får slått ut til corner. 

Det var på mange måter et kampbilde som forventet, der vi hadde mye ball og Stabæk forsvarte seg lavt, noe som resulterte i fem hjørnespark i løpet av det første kvarteret.

Vi kommer til en stor målsjanse etter 16 spilte minutter, det er igjen Ylinn Tennbø mottar ballen på sin venstreside, hun trekker innover før hun slår ut til Sævik som har trekt seg ut til venstre. Hun slår innlegg som via keeper ender opp hos Janne Thomsen, men avslutningen på åpent mål blir blokkert. Scoringen kommer fire minutter senere.

Olaug Tvedten spiller til Elise Thorsnes som flikker ballen med hælen lekker i bue over Stabæk forsvaret. Bjelde gjør ingen feil alene med keeper, og setter`n på førstetouch.

Stabæk kommer til sin første mulighet i kampen etter 37 spilte minutter, Bjånesøy kommer alene med Tompkins men avslutningen treffer amerikaneren i magen.

Stabæk roter i eget forsvar og er svært nære ved å gi bort en scoring etter et mislykket tilbakespill som ender hos Sævik, men avslutningen er for dårlig. Bare noen minutter senere gjør bærumslaget nok en feil, keeper Skoglund bruker alt for lang tid med ball, Thorsnes snapper den opp og spiller til Sævik som setter ballen i det åpne målet.

2. Omgang fortsetter der den første slapp, vi har mye ball og Stabæk forsvarer seg med 10 spillere. Linn Vickius bør score få minutter inn i omgangen etter et fint veggspill med Sævik, men avslutningen fra 11 meter går midt på keeper. Like etter scorer Bjelde sitt andre!

Ylinn Tennebø kjører dribleshow ute på venstresiden og spiller til slutt 45* ut til Thea Bjelde som bare kan trille ballen i mål!

Vi gjør noen bytter etter 60 spilte minutter og det er nesten utrolig at innbytter Mawa Sesay ikke scorer kun to minutter etter hun har kommet innpå, hun runder keeper og har åpent mål. Vinkelen er skrå og hun bommer rett og slett på mål.

Resten av kampen fortsetter vi å ha mye ball, og kommer til en del farligheter. Guro Pettersen har bra kontroll de får gangene Stabæk får avsluttet frem til det gjenstår 15 minutter. Vi spiller bort ballen i eget forsvar, Stabæk kontrer og Bjånsøy setter ballen stolpe inn bak Guro Pettersen.

Flere mål blir det ikke, og kampen ender tilslutt 3-0.

Neste kamp er serieåpningen om en uke!

Vålerenga startet med følgende lag: Tompkins, Pedersen, Ballisager, Thomsen, Tennebø, Bjelde, Vickius, Tvedten, Sævik, Thorsnes.

Innbyttere:

Pettersen (45`Tompkins), Tomter (45`Ballisager), Brekken (45` Tvedten), Sesay (61`Sævik), Nyhagen (61`Thomsen), Iversen (71`Vickius), Klech (71`Tennebø), Haug (86`Bjelde).

Denne saken handler omA-LAGET,