Vålerenga og PSV er enige om en overgang for canadiske Elizabeth Pechersky (f. 1998).

Midtbanespilleren har signert en kontrakt som strekker seg ut året.

Pechersky spilte collegefotball (soccer) i USA før hun i 2021 ble hentet av svenske Lidköping som spiller på det nest øverste nivået i Sverige. Etter en halv sesong ble hun hentet av KIF Örebro Damallsvenskan. Der gjorde hun sakene sine bra og ble i januar hentet av PSV som ligger på femteplass i den nederlandske æresdivisjonen.

Canadieren forteller at hun gleder seg til å komme i gang:

– Det føles veldig bra, jeg gleder meg. Det var skikkelig «last miniute» og jeg er glad for at vi fikk det til å skje. Fra hva jeg har hørt er det en ambisiøs profesjonell klubb med bra spillere, som jobber hardt med å nå høyeste nivå. Jeg ønsker å bidra til at vi sammen kan nå våre mål.

Hun beskriver seg selv som en offensiv driblesterk spiller, som har bra fart og er kreativ på siste tredjedel. En beskrivelse som sportslig leder Steinar Pedersen kan si seg enig i:

– Lisa er en spiller som styrker troppen vår. Hun er en klok anvendelig spiller, god intensitet i spillet sitt, har bra fart og god 1v1. Vi er godt fornøyde med å ha sikret oss en spiller til nå i slutten av vinduet, forteller Pedersen.

Denne saken handler omA-LAGET,