Vålerenga – LSK Kvinner onsdag klokka 19.05

Det er duket for toppkamp når tabelltopp tar i mot nummer tre på tabellen onsdag kveld. Mer om det lenger ned men jeg må få lov til å ta deg gjennom litt nydelig statistikk fra den enorme sesonginnledingen før vi ser på kampen mot LSK Kvinner.

Klarer du ikke å vente med å kjøpe billett kjøper du billetter til deg og dine her.

Lørdagens seier 4-1 over Åsane borte er akkurat bokført når dette skrives og smilet går nesten rundt på en stakkar. Jeg må bare si det, når er det virkelig moro å se på Vålerenga!

Det er sånn hittil denne sesongen at om laget “bare” scorer tre mål i en kamp så drar det scoringssnittet ned. Ned!

I sesongens første seks kamper har jentene og fansen jubla gledesstrålende for scoring 23 ganger og matematikerne blant oss nikker ivrig og sier at det er bra, det er et snitt på 3,8 mål per kamp det.

Måtte det vare, men det er mer!

Toppscorer-tabellen er glitrende lesning om dagen. På topp fem finner vi Karina Sævik, (5 mål), Olaug Tvedten (4), Elise Thorsnes(4) og Thea Bjelde (3). For der vi scorer i bøtter og spann gjør ikke de andre lagene det. Vi har over dobbelt så mange mål som alle de andre lagene. Ikke til sammen, altså – det skulle tatt seg ut!

Hva jeg prøver å si med tall er at vi har hatt en fantastisk seriestart, vi leder serien, vi scorer desidert flest og har spilt bra fotball. Jentene fortjener flere tilskuere på kampene sine, langt flere – og nå er det derby på onsdag!

LSK Kvinner neste

Det er kamp igjen onsdag og det er ingen hvem som helst som gjester Intility Arena. Det er den falne storheten LSK Kvinner. De pleide å være overlegne, men så kom Oslos stolthet og overtok tronen i 2020. Faktisk har de ikke klart å slå oss siden – de er kanskje rystet ennå? De siste sju kampene innbyrdes har vi fire seire og tre har endt uavgjort.

Vi skal likevel ikke være altfor oppesen og breiale, for det ser ut til at LSK Kvinner har fått tilbake troen på det de driver med og de har åpnet sesongen bra. De er som oss ubeseiret men har ikke klart å avgjøre jevne kamper til sin fordel.

Vi leder serien, står med 16 poeng og har fem seire og en uavgjort. De holder tredjeplassen med 9 poeng, har tre seire og tre uavgjort. Legg til at de ikke har sluppet inn mål i år så er kampen onsdag fort den største utfordringa jentene har hatt så langt denne sesongen.

Jentene må være påskrudd fra start og spille gnistrende angrepsfotball om vi skal overliste LSK sitt forsvar. Samtidig må kassa bakerst låses av keeper, forsvar og defensive midtbanespillere.

Er vi opp mot vårt beste blir det tre poeng på onsdag.

Om du kommer og heier jentene fram hjelper det veldig. Publikum og Klanen er Vålerengas 12. mann og kvinne og jeg håper det høres ennå bedre enn vanlig på onsdag. Det finnes tross alt ikke deiligere lag å slå enn LSK.

Vi sees på Intility Arena onsdag 3. mai. Kampstart 19.05 – jentene gleder seg til å spille for deg!

Billetter kjøper du her.

Skrevet av Espen Bjørneseth

Denne saken handler omA-LAGET,