Nummer en møter nummer to på tabellen på lørdag.

Rosenborg er laget de fleste eksperter har pekt ut som favoritt til å vinne Toppserien 2023, men det er altså Vålerenga som har åpnet sesongen best.

På sesongens elleve første kamper har vi scora hele 35 mål, ti av de er det toppscorer Karina Sævik som står for. Den driblesterke spissen har gjennom flere sesonger vist at hun kan skape ting på egenhånd, og denne sesongen har hun virkelig funnet seg til rette i et Vålerenga-lag som har mye ball på motstanders banehalvdel.

Enda en viktig årsak til lagets mange scoringer er Olaug Tvedten. Midtbanespilleren er ifølge mange i ferd med å få sitt store gjennombrudd og scorer øverst på Toppseriens poengliga, der hun har tretten målpoeng på de første elleve kampene.

I tillegg må det nevnes at Janni Thomsen som ble fjorårets beste spiller på NTB-børsen står med seks assist så langt i sesongen, og at fjorårets Toppscorer Elise Thorsnes holdt et imponerende målsnitt frem til hun fikk en skade som har holdt henne ute av spill de siste kampene.

Vi har faktisk hatt hele elleve forskjellige målscorere, noe som tilsier at vi har mange strenger å spille på offensivt.

Toppscorer Karina Sævik og poengdronning Olaug Tvedten feirer Sæviks scoring mot Avaldsnes 15. april. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0438

Jevne kamper mot trønderne

Sist oppgjør mellom lagene endte 0-0 på Koteng Arena, før det ble det 3-3 da lagene møttes i pre-season.

I fjor så klarte vi å snu overtaket Rosenborg hadde over oss, og vant både hjemme og borte i Toppseriens sluttspill. Noe som resulterte i at vi kapra 2. plassen og skal ut i Champions League Kvalik til høsten.

Billetter

Alle kampbilletter finner du her

  • Vålerenga-supportere og sesongkortholdere benytter inngang 10
  • Bortesupportere benytter inngang 7
  • OBOS-medlemmer har halv pris ved bruk av rabattkode obosmedlem23 (medlemsskap må fremvises ved inngangen)
  • Lagsrabatt barnelag – Ved kjøp av 10 barnebilletter får dere 50% rabatt

Etter kampen er det mulig å møte spillerne i fanzone!

 

Emma Iversen signerer autografer til unge supportere. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0438

Denne saken handler omA-LAGET,