Vel vel! Så har ukas byderby flyttet seg noen spydkast, fra Bislett og opp til Ullevål.

Skrevet av Rune Bjugan

Et brennhett Vålerenga står fortsatt uten tap 12 kamper inn i årets Toppserie (10-2-0), skal på besøk til et Lyn som har hentet inn èn seier på sine tre siste – riktignok en sterk 3-1-seier mot LSK.

På hjemmebane har Lyn sett bra ut, og det er nærliggende å tro at de vil gjøre alt de kan for å gjøre dette så vanskelig som mulig for de kongeblå. Derby er derby! Ære være!

Kampen, minutt for minutt!

Lagene:

Vålerenga: Pettersen – Sigurdardottir, Ballisager (k), Pedersen – Thomsen, Tennebø, Bjelde, Vickius, Tvedten- Sævik, Rogic

 

Lyn: Rød Ask -.Røsholm Olsen, Fink, Amundsen – Closs (k), Hernes, Jorde, Melgard, Sandnes Olsen, Holmen – Aahjem

1.omgang:

‘3 Thomsen felles av Closs på 20 meter, Vålerenga frispark i fin posisjon! Thomsens frisparkforsøk puttes i glemmeskuffen, som låses.

‘5 Tennebø spilles fri, og får avsluttet. Skuddet blir for svakt, men gode tendenser nå!

‘7 ⚽ 0-1 VÅLERENGA – OLAUG TVEDTEN

Olaug Tvedten fyrer avgårde et frekt skudd fra 20 meter, lurer seg inn forbi en forfjamset Lyn-keeper! Den er absolutt mulig å redde, men tror Rød Ask ble litt tatt på senga der.

‘9 Thea Bjelde fyrer fra distanse, ballen treffer litt gæærnt men skuddet blir småfarlig!

‘14  Gult kort VIF: Linn Vickius

‘20 Lyn har kommet mer med i kampen nå.

‘22 Tvedten spiller fri Thomsen, som prøver å finne noen i boksen, men pasningen blir for svak. Kunne blitt en stor sjanse!

‘23 Aahjem får gå og gå og gå, helt til hun er godt inne i Vålerengas 16-meter. Prøver å dra av Ballis, men vår kaptein gjør som hun pleier – setter opp Den Danske Mur!

‘31 Store sjanser for Vålerenga! Keeper Rød Ask avverger ved to anledninger.

‘39 Frispark for VIF på venstresiden av 16-meteren, Thomsen velger å prøve seg på et frekt skudd i nærmeste – men ballen går i nettveggen. Var vel kanskje ikke det beste valget.

‘43 Ballis får hodet på en bra slått corner, ballen sniker seg utenfor stolpen!

‘45+1 Røsholm Olsen får lov til å ta med seg ballen i evigheter uforstyrret, og prøver skuddet fra distanse. Guro Pettersen er med på notene. Sløvt av de kongeblå!

Vålerenga gikk ut i hundre og tok grep fra første sekund. Kunne fort ha fått mer enn det ene målet, men er ikke helt skarpe nok i den siste tredjedelen. Tillot også Lyn å komme mer og mer inn i kampen, men vi sto godt i forsvar.

Siste del av den første omgangen fester vi grepet igjen, uten at vi klarer å være kliniske nok. Unødvendig at Lyn fortsatt er med her!

2.omg

‘48 Rogic tar kontringen, og Sigurdardottir bestemmer seg for å bli med!! Nydelig løp og flott pasning fra Rogic, men skuddet fra islendingen reddes fint av Lyns keeper.

‘49 Sigurdardottir er sugen på scoring i kveld! Møter corneren med hodet, ballen går via Lynspiller og lunter seg i stanga og ut!

‘57  0-2 VÅLERENGA – STINE BALLISAGER PEDERSEN

Der er vi! Igjen er vi livsfarlige på corner, Ballis rager høyere enn Møllehøj og sikter PERFEKT! Vakker scoring fra vår kaptein!

‘69  Bytter Lyn: 

Ut: Røsholm Olsen & Holmen, Inn: Isaksen & Birkelund.

‘76 Sævik, Tvedten og Bjelde med flotte kombinasjoner, skudde fra sistnevnte reddes av Lyns absolutt beste spiller i kveld, keeper Rød Ask.

‘77  Bytte VIF: Ut: Tvedten, Inn: Pechersky

‘80  Bytte Lyn: Ut: Amundsen, Inn: Palm

‘82 Sævik felles utenfor 16-meteren nede ved dødlinja, frisparket ender i ingenting

‘83  Bytte Lyn: Ut: Jorde, Inn: Fladberg

‘85 Ny herlig corner fra Thomsen, treffer Ballis som ikke får helt det treffet hun ønsket seg. Vi er livsfarlige på corner gang på gang!

‘89 Bytte VIF: Ut: Bjelde, Inn: Brekken

‘90+5 Bytte VIF: Ut: Rogic, Inn: Nyhagen

Her måtte vi nok jobbe litt mer enn nødvendig, fordi kampen burde vært drept mye tidligere. Men alt i alt så putter vi disse tre poengene i lomma med relativt god kontroll. Ingen gnistrende kamp fra våre offensive spillere i dag, men når dèt er sagt viser vi hvor vanskelige vi er å bryte gjennom også.

Undertegnede nominerer lett Stine Ballisager Pedersen til ikke bare banens beste, men også Skandinavias beste midtstopper. For en maskin, og alle angriperes store skrekk. Leser spillet på en fantastisk måte, og timer perfekt både hodedueller og taklinger.

Åtte måneder siden sist vi tapte en kamp i Toppserien (september 2022), måtte det fortsette. 

Enga på topp, ære være damene!

Denne saken handler omA-LAGET,