I ettermiddag tar vi turen til Karmøy.

Vi møter laget som ligger helt nederst på tabellen, Riises Avaldsnes står nemlig med 8 poeng på deres elleve første seriekamper.

I fjor endte hjemmekampen mot vestlandsklubben hele 6-0, og borte vant vi 3-0. I april så møttes lagene hjemme på Intility, da ble sluttresultatet 4-0 og kampen ble i bunn og grunn avgjort i løpet av de første 30 minuttene.

På sesongens første 13 kamper har vi scora hele 40 mål, til tross for flere angrepsspillere på skadelista. Både Elise Thorsnes, Mawa Sesay (langtidsskadet), Runa Lillegård (langtidsskadet) og Agnete Nielsen (langtidsskadet) blir ikke å finne i morgendagens tropp.

I tillegg så er midtstopper Malin Sunde heller ikke aktuell etter fjorårets kneskade, her skal det nevnes at hun ble operert i vinter og er tilbake i lett trening. Keeper Jalen Tompkins fikk seg en trøkk i kampen mot Rosenborg 27. mai og var ikke i troppen mot Lyn på lørdag. Klubben må gjennomføre enda fler tester før vi kan si noe mer om skadeomfanget. Sist men ikke minst så var det nok flere som la merke til at Andrine Tomter ikke var i troppen mot Lyn grunnet skade, men hun er aktuell for ukas kamper.

En tropp i form

Karina Sævik (10 mål, 3 målgivende) og Olaug Tvedten (7 mål, 8 målgivende) er i storform og leder Toppseriens poengliga. Thea Bjelde herjer på midtbanen og det snakkes om midtbaneplass på landslaget. Ylinn Tennebø er i følge Lexerød den spilleren som har tatt størst steg denne sesongen og har briljert fra sin venstre vingback posisjon. På motsatt side har Janni Thomsen fortsatt de gode prestasjonene fra fjorårssesongen på sin høyreside. Dette, kombinert med et bunnsolid forsvar med flere av Toppseriens beste midtstoppere har gjort oss til et svært vanskelig lag å møte.

  • Avaldsnes – Vålerenga: Kampstart tirsdag kl. 19. 00.
  • Sendes på TV2 Play

Neste hjemmekamp spilles mot Brann på lørdag, billetter finner du her!

Denne saken handler omA-LAGET,