Spilleren som har vært i klubben i fem år har valgt å fortsette karrieren et annet sted når kontrakten går ut 1. juli.

Tomter beskriver tiden i Vålerenga som uforglemmelig:

– Tiden i Vålerenga har vært begivenhetsrik; har fått oppleve alt fra å ta The Double til å gå gjennom noen av mine tøffeste skadeperioder, så oppsummert har jeg virkelig har fått opplevd det meste mens jeg har vært her. Jeg vært så heldig å få spille med utallige dyktige fotballspillere og lært å kjenne så mange nydelige mennesker, noe som gjør tiden i Vålerenga helt uforglemmelig.

– Hadde jeg hatt fremtiden foran meg som fotballspiller hadde jeg ikke vært i tvil hvor jeg skulle vært; Vålerenga er en klubb som tar steg daglig og jeg har utviklet meg stort både på og utenfor banen takket være all kompetanse klubben sitter på. Når det er sagt, så har jeg vært her i fem år og da muligheten for å prøve noe nytt dukket opp kjentes det ut som det riktige valget, selv om det er ekstremt vemodig og rart å ikke skulle spille for Vålerenga lenger, forteller backen.

Andrine Tomter begynte sin fotballkarriere i Drøbak-Frogn før hun gikk til Kolbotn Toppfotball som 13-åring. I 2016 gikk tok den lovende backen turen til Avaldsnes, hvor hun fikk med seg 39 kamper og 5 mål før turen gikk til FC Twente og Nederlandsk fotball. Etter at kontrakten gikk ut, kom hun til Vålerenga 18. juni 2018.

I løpet av hennes tid i klubben har forsvarspilleren fått med seg ett seriegull, to cupgull og tre sølvmedaljer (2x serie og 1 cup) fra tiden på Valle. Hun står per dags dato med 92 offisielle kamper i kongeblått, og er altså ikke ferdigspilt helt enda.

– Jeg ønsker å takke alle involverte i klubben, dere er virkelig helt unike! Vålerenga er og vil alltid være klubben i mitt hjerte, og jeg velger å si på gjensyn i stedet for hade. Nå skal gi alt for Vålerenga de siste kampene, forteller Tomter.

Steinar Pedersen takker Andrine for hennes tid i klubben:

– Vålerenga vil takke Andrine for jobben hun har gjort for klubben den perioden hun har vært her. Andrine har vært en super ressurs for klubben på mange måter, både på og utenfor banen. Sånn er fotballen, noen ganger så ønsker spillere ny utfordringer og det ligger ingen dramatikk bak. Andrine vil bli savnet i miljøet og vi ønsker henne masse lykke til videre.

Denne saken handler omA-LAGET,