Fjorårets seriemester Brann har tatt turen over fjellet for å gjeste et hittil ubeseiret Vålerenga, og det skal virkelig ikke stå på rammene!

Vallefestivalen har fylt området hele dagen, gradestokken har passert 20 med god margin, sola skinner over Enga – nå vil det garrantert bli fest!!

Skrevet av Rune Bjugan.

Kun Røa, RBK og Avaldsnes har fått med seg poeng mot Vålerenga denne sesongen, og de kongeblå står fortsatt uten tap i 2023.

41 scoringer på 14 kamper, fordelt på tolv (!) spillere tegner et godt bilde av det vanvittige offensive arsenalet Lexerød har til disposisjon.

Gjestene har utvilsomt hatt et knalltøft 2023, og ligger midt på tabellen før dagens kamp. Resultatmessig har det vært fryktelig ustabilt, og stygge poengtap mot lag som Avaldsnes, Arna-Bjørnar og Stabæk vil sjelden føre til en plass i gullkampen. Men vi vet godt at lag løfter seg når Vålerenga står på den andre siden av banen, og det er ikke rom for å senke seg mot et garantert revansjesugent Brann.

Ære være damene!

Lagene:

Vålerenga: Pettersen, Sigurdardottir, Ballis (k), Tomter, Thomsen, Tennebø, Bjelde, Vickius, Tvedten, Sævik, Rogic

Brann: Mikalsen, Haugland, Stenevik, Østenstad, Frisbie, Bratberg Lund, Nygard, Hegerberg, Brochmann, Crummer, Walker.Planen var å kjøre et “kampen: minutt for minutt”-referat. Men la dèt bort, da det var ufattelig lenge mellom høydepunktene i dag.

1.omgang:

Vålerenga festet tidlig grepet i starten av kampen, og skapte et par sjanser før ting jevnet seg litt mer ut. Det slurves litt for mye, og Brann spiller oss ut av stilen. Utrolig lite severdig 1.omgang, i det hele tatt fryktelig lite å skrive om.

2.omgang:

‘48 ⚽ 1-0 VÅLERENGA 🔵 SIGURDARDOTTIR

Vår islandske juvel gjør det igjen!! Keeper er litt på bærtur og Ingibjørg stanger kontrollert inn corneren fra Andrine Tomter!

‘69 Elise Thorsnes ønskes velkommen tilbake, får 20 min+ i dag!

‘72 ⚽ 1-1 BRANN 🔴 Engesvik

Nydelig scoring av Rakel Engesvik. Utfordrer, drar seg inn og smeller ballen ned i nærmeste hjørne.

Vålerenga hever seg rett fra avspark i 2.omgang, og får Brann i knestående med den tidlige scoringen fra Sigurdardottir. Deretter jevner kampen seg ut igjen, og det er mye takket være en gjeng fra Bergen som spiller med hjertet utenpå drakta – og fortsetter å holde kampen i live med ekstrem arbeidsinnsats.

Vi skaper et par feite sjanser mot slutten av kampen, men det vil seg ikke.

Undertegnede kommer ikke unna Ballis som banens beste i dag igjen. Jeg tviler på at den øverste divisjonen i norsk dameball noen gang har sett en mer stabil og stødig midtstopper, dansken er helt ekstrem hva gjelder å lese spillet, og oser trygghet sju dager i uka.

Denne saken handler omA-LAGET,