– Veldig stolte og glade på «Ballis» vegne, sier sportssjef Steinar Pedersen.

Vålerenga og Kansas City er enige om en overgang for Stine Ballisager (29). Overgangen er den største i Vålerenga kvinners historie.

Stine Ballisager kom til klubben i forkant av 2018-sesongen og ble umiddelbart et fast inventar i Vålerenga-elleveren som endte på 6. plass i Toppserien. Dansken har siden vært svært delaktig i klubbens utvikling, og etter å ha tatt sølv i serie og NM i 2019, var hun med på å vinne «The double» i 2020.

I forkant av 2021 sesong ble hun utnevnt som kaptein, noe som hun beskriver som en stor ære.

– Det var en tid der jeg ikke visste hvor god jeg var, jeg var usikker på om jeg kunne ta steget og dra til utlandet. Så kom jeg til Norge og det har virkelig vært et godt sted å være, og jeg har utviklet meg i alle årene jeg har vært her. Jeg tror det å bli kaptein gjorde at jeg fikk enda mer troen på meg selv og føler jeg har tatt store steg de siste årene. Jeg er veldig stolt over å ha vært kaptein for Vålerenga, forteller Ballisager.

I 2021 fikk hun gleden av å løfte kongepokalen foran 5000 tilskuere på Ullevaal Stadion.

Etter fem og en halv sesong i Vålerenga har hun spilt 140 kamper i Toppserien, NM og Champions League.

Midtstopperen har vært en av de fremste kontinuitetsbærerne for både klubb og landslag, og ble i vinter kåret til årets kvinnelige fotballspiller i Danmark.

Det har lenge vært stor interesse rundt kapteinen, og med seks måneder igjen av kontrakten har klubben akseptert et bud fra den amerikanske toppklubben Kansas City.

Sportsjef Steinar Pedersen er godt fornøyd med avtalen.

– Stine har vært en fantastisk bidragsyter for Vålerenga i mange sesonger. Vi synes selvfølgelig det er synd å miste en spiller av hennes kaliber, men når forespørselen kom og Kansas innfridde våre krav for å selge Stine så var det riktig på alle vis. Vålerenga er veldig stolte av måten klubben har vært med på å forme og utvikle Stine til den internasjonale toppspilleren hun er blitt, forteller Pedersen.

– Stine fortjener denne muligheten og har vært veldig tydelig på at hun ser dette som en mulighet for å utfordre seg selv ytterligere. Vi ønsker henne masse lykke til og hun er velkommen tilbake til oss når tiden er inne for det, sier Pedersen.

Stine Ballisager forteller at hun er takknemlig for tiden i klubben.

– Det føles litt tungt å forlate Vålerenga, jeg har jo vært her i mange år og det er jo fordi jeg har stortrivdes. Jeg er glad for alt jeg har oppnådd, alle menneskene jeg har møtt; lagkamerater, trenere og alle i, og rundt, klubben. Jeg føler også at det tid for å prøve noe nytt, jeg har utviklet masse de siste årene og nå kom denne muligheten, så gleder meg til nye utfordringer. Jeg er veldig takknemlig for årene jeg har hatt i klubben.

Kapteinen avslutter med en hilsen til sine lagvenninner, og forteller at hun kommer til å følge med fra andre siden av «Atlanteren».

– Jeg har virkelig elsket å spille her, fortsett med det gode arbeidet, jeg kommer til å følge med og jeg har veldig stor tro på dere.

Vi takker Stine for tiden i kongeblått og ønsker henne masse lykke til videre!

Denne saken handler omA-LAGET,