Vålerenga får hjemmebane i den innledende runden av Champions League-kvalifiseringen.

Den innledende runden spilles som en miniturnering og går av stabelen på Intility Arena i tidsrommet 6. – 9. september. Vålerenga er trukket ut i gruppe med danske Brøndby, Celtic fra Skottland og det belarusiske laget, Minsk. I den innledende runden av turneringen vil Vålerenga spille mot Minsk, mens Brøndby møter Celtic. Vinneren fra de to oppgjørene går videre til en finale, mens de to tapende lagene spiller om 3.plassen.

Vi gleder oss masse til å spille Champions League og det er ekstra stas å få lov til å være vertskap for en internasjonal kamper på dette nivået, sier klubbdirektør Harriet Rudd.

Når det gjelder spørsmålet om å spille mot et lag fra Belarus, så følger Vålerenga Fotball retningslinjene fra Norges Fotballforbund, sier Rudd videre.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina i februar 2022 har lag fra Russland og Belarus vært underlagt restriksjoner når det gjelder deltakelse i internasjonale konkurranser. UEFA tillater belarusiske lag å delta i offisielle konkurranser så lenge dette skjer utenfor Belarus. Etter diskusjoner på Fotballtinget har Norges Fotballforbund valgt å akseptere UEFAs vedtak på dette området. Dette innebærer at norske lag kan møte Belarusiske lag i Norge. Både klubblag og landslag fra Belarus har vært på besøk i Norge etter invasjonen.

Kamptidspunkt

Semifinalene spilles 6. september:

  • Kl. 14:00 Semifinale 1: BRØNDBY IF – CELTIC FC
  • Kl. 20:00 Semifinale 2: FC MINSK – VÅLERENGA FOTBALL

Finalen og bronsefinalen spilles 9. september:

  • Kl. 14:00 BRONSEFINALE
  • Kl. 20:00 FINALE

Billettinformasjon kommer senere.

Denne saken handler omA-LAGET,