Vålerenga og KIF Örebro er enige om en overgang for den amerikanske forsvarsspilleren Michaela Kovacs (26).

Midtstopperen som har signert en kontrakt på to og et halvt år (ut sesongen 2025) ser frem til å komme i gang.

– Det føles utrolig bra å signere, gøy å komme midt i sesongen til en klubb som dette med høy kvalitet og gode verdier. Jeg ser frem til å møte lagvenninnene, bli kjent med ligaen, utvikle meg som spiller og forhåpentligvis nå målene våre, forteller Kovacs.

Kovacs startet sin profesjonelle karriere for den portugisiske klubben Boavista, som spiller i den portugisiske toppdivisjonen. Før det spilte hun college-fotball i USA på Michigan State.

I 2021 dro hun til den svenske klubben Morön, som spiller i Elitettan (nivå to i Sverige). Der var hun var en av klubbens nøkkelspillere og varierte mellom å bli brukt som midtstopper og defensiv midtbanespiller. Etter ett år i klubben ble hun i november 2021 klar for KIF Örebro, hvor hun raskt etablerte seg som en viktig brikke i laget, og hennes første sesong for klubben endte med seks scoringer og 9. plass i Damallsvenskan

I år har hun startet 16 av 17 kamper i serien for den svenske klubben.

Sportssjef Steinar Pedersen beskriver henne som en temposterk forsvarsspiller som Vålerenga har fulgt tett gjennom våren.  – Fremfor alt er hun en veldig god forsvarsspiller som har to gode sesonger bak seg i Damallsvenskan. Hun er en duellsterk og rask forsvarspiller som er også gjorde en del mål på dødball gjennom fjoråret. Vi har gått grundig til verks og kartlagt hva slags profiler vi trenger for å forsterke forsvarsrekka, og vi er trygge på at Michaela er en spiller som kan gå inn og gjøre en veldig god jobb for oss. – Det har vært viktig for oss å få inn to gode midtstoppere i Michaela og Selma (Pettersen), samt. få re-signert kontrakten til Janni Thomsen, Thea Bjelde og Olaug Tvedten, noe som gjør at vi er i en god posisjon inn mot en spennende høstsesong, forteller Pedersen.

Denne saken handler omA-LAGET,