Thea Bjelde, Janni Thomsen, Karina Sævik og Guro Pettersen er alle tilbake på Intility og klare til seriekamp på lørdag.

Vålerenga er stolte av å ha fire spillere som har vært med i VM.

Veldig stort

Thea Bjelde startet samtlige kamper for Norge i mesterskapet, noe hun forteller at hun ikke forventet.

– Jeg er stolt og ydmyk over å ha spilt i VM, det var stort å være med og det er jo gøy at Vålerenga var representert i «verdens-sammenheng». Jeg har fått mange opplevelser jeg kan ta med meg videre.

– Da jeg kom til samlingen så hadde jeg ikke en forventing om å starte alle kampene, det var jo ganske vilt. Jeg håpte på en god erfaring, og det fikk jeg. Det er masse inntrykk som nå begynner å synke ordentlig inn, så det var veldig gøy, forteller Bjelde.

Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0505

Midtbanespilleren som spilte back under mesterskapet, gikk faktisk viralt på sosiale medier på grunn av noe som skjedde mot slutten av Norges åpningskamp. Etter å ha fått krampe i det 89` ble hun båret ut av banen av lagvennine Carline Graham Hansen og Vilde Bøe Risa.

– De tenkte kjapt og fikk båret meg ut av banen, jeg hadde ikke kunne gått selv så det var det beste. Fikk litt vondt i rumpa fordi de bare slapp meg rett ned så fort jeg var over sidelinja, forteller en lattermild Bjelde.

Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / VG0487

Videre forteller 23-åringen at den internasjonale mesterskapserfaringen er gull verdt.

– Jeg føler jeg har fått kjenne på hvordan nivået ligger, internasjonalt, noe jeg tar med meg hit. Vi har flere tøffe kamper fremover, og jeg har troa på hva vi gjør, og det vi skal få til, forteller Bjelde.

En stor drøm

Keeper Guro Pettersen forteller at det var en drøm som gikk i oppfyllelse å få være med til VM.

– Jeg har hatt fem kjempefine uker, det var et stort mål å få reise til VM og det var fantastisk å få oppleve et så stort mesterskap. Jeg sitter igjen med masse gode minner.

– Jeg har ikke spilt så mye kamper, men jeg har fått trent kjempebra i fem uker så jeg føler at jeg har fått brukt tiden godt og er klar for vår-sesongen. Det var godt å komme tilbake fordi vi har masse spennende som skjer fremover, forteller Pettersen.

Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0491

Dansk dynamitt

Janni Thomsen sier at å representere Danmark i VM er den største opplevelsen hun har hatt (så langt) i livet.

– Målsettingen vår var å komme videre fra en vanskelig gruppe, og det gjorde vi, så det var sinnsykt stort, den største opplevelsen jeg har hatt så langt i mitt liv. Det er selvfølgelig aldri gøy å bli slått ut (mot Australia i åttendelsfinalen), men jeg er stolt over prestasjonen vår, forteller Thomsen.

Den danske vingbacken som startet alle av Danmark sine kamper svarer følgende å spørsmål om hva hun ser mest frem til nå i den kommende høstsesongen:

– Alt! Det blir noen vanskelige kamper nå, og vi skal møte lag vi må ha respekt for. Når det er sagt så har jeg veldig stor tro på denne gruppa og vi gleder oss veldig, forteller Thomsen.

Foto: Getty Images

Du kan se VM-spillerne i aksjon allerede på lørdag!

Billetter til Vålerenga – Åsane

Denne saken handler omA-LAGET,