Hele tre spillere fikk sin offisielle Vålerenga-debut.

Ny-ankommende Selma Pettersen, Michalea Kovacs og Mimmi Löfweneus var alle blant de 11 utvalgte fra start.

Regnet pøste ned og før og under kampen som gjorde at ballen trillet ekstra fort i dag, særlig den første halvtimen.

Det var et Vålerenga-lag som tok kontroll fra start, og det skulle ikke ta lang tid før den første scoringen kom.

Mimmi Löfweneus blir spilt gjennom i bakrom, hun drar med seg ballen inn mot 16-meteren og spiller skrått ut til Karina Sævik som tar med seg ballen og avslutter lekkert i hjørnet!To minutter senere dobler vi ledelsen.

Det skjer etter at Sævik spiller til Ylinn Tennebø som mottar ballen på hjørnet av 16-meteren. Hun tar med seg ballen like innenfor 16-meteren og plasserer ballen inn bak keeper.

Etter 19 minutter er det mange på tribunen som vil ha straffespark. Et strålende Vålerenga-angrep der Tvedten kommer alene med keeper, hun tar et touch forbi og blir felt, fra tribunen ser det ut som soleklar straffe, men reprisene viser at kontakten er for lett.

Sævik og Löfweneus samarbeider bra på topp, og kommer til flere muligheter.  Førstnevnte får muligheten til å flikke ballen inn fra 5 meter, men ballen sklir litt av foten og ender på feil side av stolpen.

Ylinn Tennebø blir tomålsscorer etter 32 minutter. Vi spiller «power play» utenfor Åsane-boksen i hvertfall to minutter, til slutt er det midtstopper Sigurdardottir som får lagt inn fra høyrekantposisjon. Det blir «klabb og babb» i feltet før ballen til slutt ender opp hos Tennebø som får klinka ballen i nettet!

Ikke lenge etterpå er det Karina Sævik sin tur for å score sitt andre. Mimmi Löfweneus får brukt farta si og rykker forbi Åsane forsvaret, alene med keeper så er hun uselvisk og spiller til Sævik som setter ballen i det åpne målet! Nesten kopi av angrepet tidligere i kampen da ballen gikk like utenfor.

Damene i blått har full kontroll og kunne fort å ha økt ledelsen ytterligere, men det ble ikke flere scoringer før pause.

2. omgang

Vi gjør to bytter ut til 2. omgang. Thea Bjelde og Janni Thomsen ut, Lisa Pechersky og Stine Brekken inn. Vi fortsett å dominere og scorer etter 51 minutter dagens femte scoring.

Etter 60 minutter gjør vi to bytter til, Michaela Kovacs og Ylinn Tennebø går ut, inn kommer Elise Thorsnes og Felcia Rogic.

Lisa Pechersky får vel kampens største sjanse etter 72 minutter. Alene med keeper etter å hatt fri vei mot mål fra midtbanen, men hun får kanskje litt for god tid og sender av gåre en svak avslutning.

Åsane får en scoring etter 81 spilte minutter. Ett minutt senere gjør vi nok et bytte, Selma Pettersen ut, Lina Klech inn.

Det blir ikke flere scoringer, og vi vinner fullt fortjent! Neste kamp er onsdag 30. august, da spiller vi kvartfinale i NM mot Røa hjemme på Intility.

 

Vålerenga startet med følgende 11

Denne saken handler omA-LAGET,