«Inga» som hun kalles av sine lagvenniner forteller at det er en stor ære å ta over rollen som kaptein.

Hun har overtatt rollen til Stine Ballisager som ble solgt til Kansas City.

– Først og fremst så er jeg veldig stolt over å bli kaptein. Det er en fin utfordring for meg til å ta enda mer ansvar. Når det er sagt tror jeg ikke dette nødvendigvis kommer til å forandre mye på rollen jeg allerede har i laget. Jeg skal fortsette å være meg selv, forteller islendingen.

Midtstopperen kom til klubben i 2020, og ble raskt en del av Vålerengas kapteinsteam.

– Jeg føler at jeg alltid har vært en leder, i alle klubbene jeg har spilt for. Da jeg kom til Vålerenga i 2020 var Sherida Spitse her, en sterk kaptein. Jeg har vært i kapteinsteamet et par år nå og har lært mye om lederegenskaper først av Sherida, så av Stine Ballisager, og det er noe jeg tar med meg, forteller Sigurdardóttir.

Hun forteller videre at kapteinsrollen handler om å hjelpe laget på – og utenfor banen.

– På banen faller det meg naturlig å lede, jeg er løsningsorientert og prøver alltid å hjelpe laget så godt jeg kan. Utenfor banen handler rollen mest om å sørge for at alle har det bra, at alle føler seg sett og hørt, og legge til rette for at vi har best mulig forutsetninger for å vinne fotballkamper, forteller Vålerengas kaptein.

Du kan se «Inga» og resten av Vålerenga-damene i aksjon allerede i morgen, da spilles det kvartfinale i NM mot Røa, hjemme på Inility Arena.

 

 

Denne saken handler omA-LAGET,