Vålerenga vinner over Celtic og er klare for runde to i kvalifiseringen til Champions League.

Trekningen av hvem vi skal møte gjøres 15. september.

En jevn kamp

Vi var best fra start og det tok bare fire minutter før vi tok ledelsen.

Olaug Tvedten blir spilt fri i mellomrommet, vender opp og fyrer av et rapt skudd! Keeper henger ikke med og vi tar ledelsen.

Fire minutter senere utligner Celtic etter at vi mister ballen foran egen 16-meter. Spissen Loferski kommer alene med keeper og triller ballen sikkert forbi Guro Pettersen.

Vi kommer oss flere ganger inn i Celtic 16-meter, mangler bare den siste avslutningen. Vi er farlige på dødball og har en dobbeltsjanse der keeper gjør en fantastisk redning før Sævik smeller ballen i stolpen.

2. omgang svinger mye fram og tilbake. Vi får omgangens første ordentlige sjanse etter 60 minutter. Tvedten drar med seg ballen inn i 16-meteren og kliner til med et hardt skudd, men nok en gang hindrer gjestenes solide sisteskanse mål med en god redning.

Etter 69 minutter er vi nære igjen.

Fantastisk veggspill av Bjelde og Sævik! Sistnevnte får muligheten til å avslutte fra rundt 10 meter, men igjen gjør Celtic-keeperen en god redning.

Det er et under at skottene ikke tar ledelsen etter 76 minutter. Celtic har en ball som triller på strek, vi klarerer halvveis, Celtic har muligheten til å avslutte på åpent mål men samtlige Vålerenga-spillere kaster seg inn og får blokkert i siste liten!

1-1 til fulltid og det var klart for ekstraomganger.

På vei mot straffekonk

Der begynte det å tikke mot straffekonk, men det var helt til Smith sendte Celtic i ledelsen etter 116 minutter, og da trodde de fleste at det ble exit for Vålerenga. Men på overtid av siste ekstraomgang, fikk vi straffe som Thorsnes satte i mål.

Det var da klart for straffekonk.

Der ble det hele 11 straffer til hver, og på straffe nummer 11 reddet Pettersen straffen, og sendte Vålerenga videre til play-off!!

Denne saken handler omA-LAGET,