Kampen mot Åsane endte 1-1 etter et sent utligningsmål.

Da Ingibjörg Sigurdardóttir satte inn kampens første mål på Åsane Arena etter 83 minutter trodde de fleste det skulle bli seier og tre poeng til Vålerenga. Men fire minutter på overtid fikk vertene en corner de scoret på. Dermed ble det et nytt poengtap for Vålerenga på overtid.

Treg start

Vålerenga hadde ballen stort sett hele tiden i den første omgangen, men ved noen få anledninger flyttet Åsane opp mange spillerne, og skapte noen halvsjanser, men ingen som satte Jalen Tompkins på ordentlig prøve. I den andre halvdelen av omgangen var det derimot kun Vålerenga som skapte noe.

Olaug Tvedten ble felt på det som kunne se ut som på innsiden av straffefeltet etter en knapp halvtime, men dommeren dro situasjonen ut av feltet, og dømte frispark. Det tok Tvedten selv, men skuddet gikk rett i muren. Kort tid etter fikk Vålerenga på nytt frispark rett utenfor straffefeltet, men Selma Pettersens forsøk gikk over mål. Første omgang endte målløs.

Slitne bein

Det tok lang tid før det skjedde noe av særlig interesse i den andre omgangen, og Åsane virket svært tilfreds med å ligge dypt og frustrere Vålerenga-jentene. Begge lagene virket slitne, og selv om Vålerenga var laget som dikterte spillet, måtte man vente til det 83. minuttet før den første virkelig store sjansen skulle komme.

Vålerenga fikk corner og Selma Pettersens følsomme innleggsfot sendte ballen mot Sigurdardóttir som stanget Vålerenga i ledelsen.

Tung avslutning

Selv om Åsane ikke hadde skapt noen store sjanser i kampen, fikk de kranglet til seg en corner fire minutter på overtid. Dommeren hadde lagt til nettopp fire minutter, og lot hjemmelaget få den siste dødballen. De sendte opp samtlige 11 spillere, og til slutt fikk Ida Kroken heade inn utligningen.

Dermed endte kampen i Bergen 1-1.

Kampfakta:

Åsane – Vålerenga 1-1 (0-0)

Åsane Arena

Mål: 0-1 Ingibjörg Sigurdardóttir (83), 1-1 Ida Kroken (90+5)

Gult kort: Kroken, Åsane og Stine Brekken, Vålerenga.

Vålerengas lag:

Jalen Tompkins – Ingibjörg Sigurdardóttir, Michela Kovacs, Selma Pettersen – Thea Bjelde, Linn Vickius (Felicia Rogic fra 88. min), Stine Brekken (Lina Kleck fra 46.), Ylinn Tennebø (Ronja Arnesen fra 60.) – Olaug Tvedten, Karina Sævik, Elise Thorsnes.

 

Les også

Denne saken handler omA-LAGET,