Det måtte ekstraomganger til for å få kåret en vinner.

Det var vi som tok kontroll over banespillet fra start, og de første fem minuttene foregikk alt på Lyns banehalvdel.

Etter 14 minutter fikk Löfwenius kampens største mulighet så langt. Hun ble spilt gjennom av Tvedten, dessverre bommet hun alene med keeperen etter at keeperen leste avslutningen bra. På den påfølgende corneren var vi igjen nære etter klabb og babb i feltet. Keeperen bokset ballen i beina til Thorsnes, som avsluttet. Den ble blokkert, deretter det ble nok et skudd blokkert av en Lyn spiller som kastet seg foran. Ballen endte til slutt opp hos Vickius, som sendte ballen langt over mål.

Etter en halvtime spilt tok Lyn over og hadde fem minutter der de kom til flere sjanser. Pettersen reddet alt, og de hadde en sjanse som hun fikk slått i tverrliggeren, men til slutt måtte nordlendingen gi tapt. Lyn tok ledelsen etter en fin plassering i lengste hjørnet.

Vi var nære ved å score ikke lenge etterpå.

Etter hjørnespark endte ballen opp i beina til Vickius på 16 meter. Midtbanespilleren avsluttet via en Lyn-spiller som satte keeperen litt ut av spill, men hun fikk til en redning som hindret utligning.

Rett før pause gjorde Pettersen nok en god redning. Lyn-spilleren prøvde å curle ballen i lengste kryss, men Guro strakte seg så lang hun kunne og fikk slått ut til hjørnespark.

Lyn gikk til pause med ledelse.

Det var en ivrig gjeng som kom ut til 2. omgang.

Først var det Rogic som avsluttet fra 10 meter, men hun fikk ikke nok trøkk i kula. Like etter kom Löfwenius alene med keeperen og satte ballen i stolpen!

Karina Sævik utlignet etter 64 minutter. Først var det Löfwenius som fikk med seg ballen innenfor 16-meteren. Hun dro med seg ballen mot linja og spilte 45 grader ut til Karina, som brukte to touch og smalt ballen i krysset fra 11 meter!

Lyn tok igjen ledelsen etter 76 minutter, de utnyttet en feil vi gjorde i eget forsvar.

Vi utlignet igjen to minutter senere, og det var en svært vakker scoring! Selma Pettersen slo en 30 meter pasning, og på bakerste stolpe kom Felicia Rogic flyvende inn og plasserte ballen i mål på volley!

Ekstraomganger

Avgjørelsen kom tre minutter inn i første ekstraomgang. Elise Thorsnes gjorde det hun kan best – hun scoret mål! Målet kom etter dødball fra midtbanen, Tvedten fant Kovacs som headet ballen inn i boksen, ballen falt ned til Thorsnes som presset ballen ned i hjørnet.

Vi tok luften ut av kampen og kontrollerte inn.

Vålerenga skal spille cupfinale på Ullevaal.

 

Denne saken handler omA-LAGET,