Thea og Olaug har tatt en prat om lørdagens cupfinale.

Både Bjelde og Tvedten var en del av laget som vant kongepokalen i 2021.

– Det er sykt kult å spille på Ullevaal og jeg husker det var mye publikum og opplegg rundt. Jeg var ganske nervøs før kampen, det var en tett og jevn kamp og det var en enorm følelse å vinne som ga mersmak. Jeg håper jeg får oppleve det igjen med denne gjengen igjen. Det handler om å legge ned jobben og innsatsen for å få det til, forteller Bjelde.

– Jeg var skadet sist finale, også var jeg vel 17 år gammel jeg var med på å vinne finalen med Avaldsnes (som vant cupen i 2019), jeg fikk vel to minutter på banen den gang så jeg føler jeg ikke enda har kjent på det å «spille en cupfinale» og være en skikkelig bidragsyter. Håper jeg får oppleve det nå, forteller Tvedten.

– Dette er årets siste kamp, vinner du er det den kuleste dagen ever, taper man er det kjipt, så det er en spesiell dag. «All or nothing», forteller Olaug før Bjelde skyter inn:

– «Sinnsykt eller dritt» som Nils pleier å si.

Begge er enig i at det hadde vært en ekstremt stor opplevelse å ta The double.

Olaug forteller videre at det at hun ønsker å vinne tittelen for hele klubben.

– Når du har spilt i en klubb noen år, og virkelig begynner å kjenne hvor glad du blir i klubben, folkene, alt egentlig, så betyr det ekstra mye å vinne noe. Du gjør det for laget og folka i og rundt klubben. Man er glad i Vålerenga og jobber hele tiden med de du liker best, så det er ekstra kjekt å få til ting sammen. Jeg husker det var veldig bra trykk på tribunen sist cupfinale, hvertfall fra Vålerenga-supporterne og støtten fra dem gjør det jo ekstra gøy med sånne kamper.

Thea forteller at det er en sammensveisa spillergruppe:

– Man virkelig unner lagkameratene å gjøre det bra, og man vil virkelig at alle skal lykkes når man kjenner alle så godt. Det er noe som er ekstremt fint her i Vålerenga, man passer på hverandre og det ser man jo ut på banen også. En veldig fin gjeng.

Thea trekker frem lagets mentalitet som en av grunnen til at sesongen har gått så bra.

– Jeg må bare hylle den mentaliteten laget har fått, i kamper der vi ikke spiller på vårt beste klarer vi å snu det, og jobber oss tilbake. Vi har alltid troa på at dette skal vi klare. Dette er noe som har vært ekstremt gøy å være en del av. Det er selvfølgelig gøy når alt går på skinner, men det å vite at vi er et lag som kan jobbe med motgang, og få til ting uansett er veldig kult. Det er noe vi har jobbet mye med, forteller Bjelde.

Thea og Olaug gjestet altså NFF sin podcast og det er der sitatene er hentet fra. Hele episoden kan høres her

Flere podcast-episoder verdt å høre på

  • Olaug har også gjestet Heia Fotball podcasten til NRK sammen med en RBK-spiller, episoden kan høres her 
  • Elise Thorsnes har vært med på H.U.B og lags cupfinalespesial sammen med Stig-Andre Berge og en RBK-spiller, den episoden er ute torsdag eller fredag (link kommer).
  • I tillegg så har du mulighet til å høre live podcast på Verthuset når vi lader opp til cupfianelen sammen med Klanen og VPN fredag kl. 19. Mer info finner du her

BILLETTER TIL FINALEN

Vi er oppført som bortelag og Vålerenga-supporterne samles i i VG-svingen.

Billettpris er 100,- for barn og 200,- for voksen.

Kjøp ordinære billetter her!

Ønsker du å ta med laget ditt på kamp? NFF har opprettet et lagstilbud der billetten kun koster 25,- per person.

Kjøp lagstilbud-billetter her!

Det blir frokost på Øst og felles buss opp til Ullevaal i regi av Klanen, mer info finner du her

 

Denne saken handler omA-LAGET,