Tommy Berntsen blir ikke med videre i støtteapparatet til Damer-A etter kontrakten går ut ved nyttår.

Klubben omorganiserer, og det blir ikke hentet inn en ny person som erstatter Tommy. Toppspillerutvikler-rollen er en viktig rolle for klubben, og vil se annerledes ut fra 2024.

 Ni år i Vålerenga

Tommy Berntsen gikk i 2021 inn i jobben som toppspillerutvikler for Damer-A. Før dette jobbet han seks år for Vålerenga Fotball Elite der han senest var hovedtrener for Vålerenga 2 (rekruttlaget).

– Jeg har trivdes godt, og har jo vært her i ni år. Seks år med gutta, og tre år med jentene. Jeg har vært heldig og fått jobbet med de beste talentene på herre – og damesiden, jobbet med masse bra folk og fått bidratt «bittelitt» med utviklingen til noen av de mest spennende spillerne i landet, sier Berntsen.

Tommy forteller videre om tiden i kongeblått:

– Det har vært både opp – og nedturer: Har rykket ned, og rykket opp med rekruttlaget, også hadde vi en cupfinale i 2017 der vi tapte straffekonkurransen mot Molde.

– Cupgull og seriegull med damene har selvfølgelig vært store oppturer. Det å se noen av ungjentene spille og «få minutter», og se at de blir såpass gode at de er aktuelle for landslag er gøy å ha vært en del av.

I sommer hadde Vålerenga fem spillere på J19-landslaget, mest av samtlige lag i Toppserien. Under tiden hans i Vålerenga Fotball Elite hadde han bla. spillere som Aron Dønnum, Osame Sahraoui og Odin Thiago Holm på laget.

– Jeg er som sagt stolt av at jeg har bidratt «litt» med utvikling av spillere på jente – og guttesiden, men jeg tar ikke noe «cred» for det er spillerne som har gjort jobben sjøl, forteller Berntsen.

– Jeg har stortrivdes, også er det alltid sånn i fotballen at det slutter et eller annet sted. Jeg har levd i denne bransjen i 30 år og sånn er det noen ganger. Nå som sesongen er ferdig skal jeg ta en fot i bakken, og se hvilke muligheter som er der, forteller Berntsen.

Sportslig leder Steinar Pedersen forteller følgende:

– Tommy som person og trener vil bli savnet av mange i miljøet fordi han er flink med de unge spillerne, er veldig kunnskapsrik, og har absolutt bidratt til klubbens fremgang de siste årene. Klubben takker Tommy for jobben han har gjort, og ønsker han masse lykke til videre!

Denne saken handler omA-LAGET,