Midtbanespilleren kommer fra LSK Kvinner og har signert en kontrakt som i førsteomgang strekker seg frem til sommeren 2025.

Kåret til årets midtbanespiller

Emma Stølen Godø var en av fire som var nominert til årets spiller, hun ble tatt ut på årets lag og ble av TV2 kåret til årets midtbanespiller i Toppserien 2023 med følgende begrunnelse:

– Hun er en spennende spiller som leverer bedre og bedre. Godø er en av de beste spillerne på siste tredjedel i Norge. Hun har et godt driv med ball og tar gode valg. I tillegg er hun duellsterk som kommer til nytte både offensivt og defensivt, forteller Solveig Gulbrandsen før Ingrid Rydland følger opp.

– Godø er en indreløper vi er blitt glad i. En toveisspiller og en enorm vinnerskalle som i tillegg scorer mål på hodet.

Emma Stølen Godø har altså hatt en strålende sesong med åtte mål og en målgivende på 24 kamper i serien for LSK. 15. februar 2023 fikk hun sin A-landslagsdebut da Norge møtte Uruguay og var en sist en del av troppen som møtte Portugal og Østerrike i desember.

En super signering for Vålerenga

Emma starta karrieren med barne – og ungdomsfotball i Midtsund før turen gikk videre til Molde, der spilte hun 42 kamper i 2. divisjon før hun i 2019 tok turen videre til Lyn. Der ble det tre sesonger etterfulgt av to sesonger for LSK Kvinner.

23-åringen forteller at hun nå er glad for å bli en del av Vålerenga.

– Det føles veldig bra å signere. Vålerenga er en toppklubb som har prestert bra de siste sesongene, og det skal bli kjekt å bli en del av denne gjengen. Det er klubb med store ambisjoner som også har lagt en klar plan for min karriere og utvikling, denne kombinasjonen gjør at dette føles som det riktige stedet for meg.

– Målet er å vinne serien og å komme seg ut i Europa og få spille Champions League med Vålerenga. Jeg håper å bidra mest mulig på den reisen, utvikle meg videre og ta nye steg, forteller Emma.

Steinar Pedersen er godt fornøyd med signeringen.

– Dette er en super signering for Vålerenga. Emma kommer fra en strålende sesong i 2023, hun er en målfarlig midtbanespiller med spennende ferdigheter som vi virkelig ønsker å ha i laget. Vi er sikre på at hun kommer til å komplementere vår allerede sterke midtbane på en god måte, og vi gleder oss til å se Emma i aksjon for oss, forteller Pedersen.

Emma Stølen Godø slutter seg til Vålerenga 01.01.2024.

Bilder av Emma kan lastes ned her

Denne saken handler omA-LAGET,