Ingibjörg Sigurdardottir forlater klubben etter kontrakten går ut ved nyttår.

«Inga» som hun kalles av sine lagvenninner kom til klubben 19. februar 2020, og ble umiddelbart et fast inventar i Vålerenga-elleveren i året da vi tok «the double».

Samme sesong ble hun kåra til årets spiller i Toppserien.

Etter dette var hun med på å vinne nok en kongepokal i 2021, og tok sølv i Toppserien 2022.

Sommeren 2023 overtok hun kapteinsrollen etter Stine Ballisager, og fikk for en drøy måned siden æren av å løfte pokalen da vi tok seriegullet.

26-åringen med over hundre kamper og femten mål for Vålerenga forteller at det er vemodig å forlate klubben.

– Det blir trist å forlate klubben, men alt må avsluttes på et tidspunkt, og nye utfordringer kommer. Klubben og Oslo har vært mitt hjem de siste fire årene, og jeg har møtt så mange fantastiske mennesker på veien. Spillerne har en veldig spesiell plass i hjertet mitt, det er vanskelig å forestille seg å ikke se dem hver dag. De har utfordret meg og gjort meg til en bedre fotballspiller, men mest av alt en bedre person.

Videre forteller Sigurdardottir at hun har mange gode minner å se tilbake på, og flere hun vil takke.

– Jeg har mange veldig gode minner fra disse fire årene. Fra å vinne klubbens første tittel og ta «the double» i 2020, til deretter å vinne to flere trofeer, samt å se spillere komme inn og ta det neste steget i karrieren.

– Takk til alle jeg har jobbet med de siste fire årene. Jeg vil også takke fansen som har vært fantastisk støtte siden jeg kom til klubben, forteller Sigurdardottir.

Sportssjef Steinar Pedersen forteller følgende om Sigurdardottirs avskjed:

– Det er en del av fotballens virkelighet å måtte ta farvel med enkeltspillere som er på utgående kontrakt. Vi har tatt en helhetsvurdering på sammensetting av tropp her og nå, hvordan vi ser for oss dette i 2024, og årene som kommer. En viktig del av spillerlogistikken handler om løfte blikket inn i fremtiden.

– Inga har betydd mye for klubben, og hennes bidrag gjennom fire sesonger har vært fantastisk, både som spiller og som menneske. Hun vært en viktig del av klubbens fremgang de siste årene, forteller Pedersen.

Vålerenga takker Ingibjörg Sigurdardottir for jobben hun har gjort, og ønsker henne masse lykke til videre!

Denne saken handler omA-LAGET,