Tuva Lotte Leschbrandt Espås har signert en treårskontrakt med Vålerenga.

– Det er ekstremt gøy å signere. Vålerenga er en stor klubb med mye historie og viser til gode resultater hele tiden. Det var en helhetsvurdering gjorde at jeg ville komme hit. Jeg har fått et veldig positivt inntrykk av det sportslige, og det sosiale virker veldig bra. I tillegg er det jo et lag som scorer mye mål, og som spiss er det veldig tiltrekkende. Det blir kult å prøve noe nytt forteller Espås, som har spilt i Røa hele livet frem til nå.

Spissen kjent for sin hurtighet og duellstyrke har spilt 75 kamper i Toppserien og 17 i 1. divisjon. I 2021 spilte hun en svært sentral rolle i Røa sitt opprykk til Toppserien da hun scora 13 mål på 17 kamper og ble kåret til årets spiller i 1. divisjon.

Nå ønsker 24-åringen å vinne alt med Vålerenga.

– Jeg ønsker å være en spiller som bidrar til at vi vinner kamper og trofeer. Jeg vil score mål og har lyst til å vinne både serie – og cupgull, og å spille i Europa med Vålerenga. Nå ser jeg frem til å komme inn i gruppa og sette meg inn i spillsystemet, forteller Espås.

Sportssjef Steinar Pedersen er godt fornøyd med signeringen:

– Tuva er en spiller som vi kjenner veldig godt fra Toppserien, og hun har en spillestil og fysikk som vil være med på å løfte laget. Vi er veldig glade for at hun velger å fortsette utviklingen sin her hos oss, forteller Pedersen.

 

 

Foto: Vålerenga Fotball

Denne saken handler omA-LAGET,