Den islandske A-landslagsspilleren har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026. Hun slutter seg til klubben 1. januar.

– Jeg er veldig glad for å ha signert. Jeg har hørt mye godt om klubben og liker virkelig filosofien om hvordan laget ønsker å spille, forteller Heidarsdóttir.

Venstrebacken var kaptein på J-19 landslaget til Island frem til hun ble tatt opp på A-landslaget i høst. Debuten fikk hun som innbytter mot Tyskland 26. september, etter dette har hun spilt fire ytterligere kamper for A-landslaget, samtlige fra start.

Til tross for sin unge alder har Sædís Rún Heidarsdóttir vært en nøkkelspiller for Stjärnan de siste tre sesongene og har totalt 71 kamper i den islandske toppdivisjonen. Hun kommer fra en topp sesong der hun hadde tre mål og ni målgivende fra sin venstrebackposisjon. Noe som førte til interesse fra europeiske toppklubber og hun trente med både Vålerenga og Chelsea tilbake i november. 19-åringen forteller følgende om hvorfor hun ønsket å spille for Norges beste lag.

– Jeg hadde virkelig et godt førsteinntrykk av klubben; jentene og staben var veldig imøtekommende, og kvaliteten på treningene var veldig bra. Jeg tror overgangen kanskje blir litt vanskelig i begynnelsen, spesielt med tanke på at det er min første gang borte fra Island, men jeg tror dette er den perfekte klubben for å gjøre det. Nå gleder jeg meg til å komme i gang og ta nye steg med Vålerenga.

På spørsmålet om hva som er hennes mål for de kommende sesongene svarer hun følgende:

– Jeg har tro på at jeg kan bidra til lagets fremgang, og jeg ser virkelig frem til å utvikle meg videre som spiller med laget. Vålerenga er en stor klubb med store mål, og forhåpentligvis kan vi oppnå dem sammen, forteller Heidarsdóttir.

Sportssjef Steinar Pedersen forteller vi har hentet en svært spennende spiller:

– Sædís en spiller vi har fulgt over en lengre periode, og vi er utrolige glade for at hun har valgt å signere for Vålerenga. Hun er en ambisiøs ung spiller med god teknikk og en fantastisk venstrefot. Hun var besøk hos oss i høst og vi fikk et veldig positivt inntrykk av Sædis både som spiller og person, forteller Pedersen.

Denne saken handler omA-LAGET,