Keeperen som er født i 2006 kommer fra ØHIL.

Keepertrener Andreas Thorsen Schoute forteller at Pia har et godt grunnlag.

– Jeg vil starte med å berømme Øhil, og Gisle Olstad som er keepertrener der, for han har gjort en superbra jobb. Vi får en keeper med et veldig godt grunnlag, og nå får hun en treningshverdag der hun skal stoppe avslutningene til de beste angrepsspillerne i Toppserien, og det kommer hun til å vokse på. I tillegg blir hun en del av et keeperteam med erfaringer fra ulike land, med ulike metoder, som hun kan lære av.

– Pia har trent med oss en stund, i internasjonale perioder blant annet, og er en av Norges beste keeperne i sin aldersklasse. Vi har hatt en del samtaler sammen som handler om  «hva som er neste steg?», og jeg tror at vi er rett plass for henne. Jeg vet at hun kommer til å utvikle seg hos oss, forteller Schoute.

Videre forteller han at trenerteamet skal hjelpe henne med å utvikle ferdighetene.

– Pia er en bra skuddstopper, tøff i duellspillet og er en «aksjonshurtig» keeper, altså rask til å finne riktige posisjoner, og flink til å utføre riktig type redning til riktig tidspunkt. Vi skal hjelpe Pia med å utvikle ferdighetene sine og «pushe henne» videre, sier Schoute.

Hovedpersonen selv forteller at hun har kommet godt i gang, se intervju med Pia her:

 

Navn: Pia Grinde Hansen #41
Født: 2006
Posisjon: Keeper

Kamper for aldersbestemte landslag: 15
Tidligere klubb(er): Jutul, Jardar, ØHIL

Denne saken handler omA-LAGET,