Om Vålerenga

Oslos stolthet

Vålerenga Fotball

Vålerenga Fotball består av 1300 aktive medlemmer som har spredd på over 100 lag i alt fra barne- og ungdomsfotball til damer-A i Toppserien, til senior og old boys lag.

Her finner du hjemmesiden til klubbens barne- og ungdomsavdeling.

A-herrer er skilt ut i klubb (Vålerenga Fotball Elite). Deres hjemmeside finner du her.

VISJON
Vi skal gjøre Oslo til en bedre by å bo i

VERDIER

 • GLADE Vi skaper engasjement og motivasjon for alle – vi elsker fotball og klubben. Vi er offensive og optimistiske og vet at al er mulig for den som våger.
 • RAUSE Vi vil gjøre hverandre gode, båden på og utenfor banen. Vi skal dele vår kunnskap og være inkluderende. Vi er klubben for alle.
 • MÅLRETTA Vi skaper et klima for læring og mestring. Vi vet hvordan vi utvikler mennesker og ferdigheter. Vi tør å sette oss høye ambisjoner og jobber målrettet for å nå dem.
 • STOLTE I Vålerenga ligger det en stolthet i å representere klubblogoen. Vi legger ned stolthet i vårt arbeid både på og utenfor banen. Vi er Oslos stolthet!

 

 • Stiftet : 29. juli 1913
 • Hjemmebane : Intility Arena
 • Kapasitet : 17 000
 • Supporterklubb : Klanen
 • Liga : Toppserien

 

Administrasjon Vålerenga Fotball

Damer-A:

Daglig leder (CEO) Vålerenga Fotball:
Harriet Rudd Tlf: 458 65 135 | epost: harriet.rudd@vif.no

Markeds- og mediaansvarlig:
Jens August Dalsegg | tlf: 91 67 68 45 | epost: jens@vif.no

Innholdsprodusent:
Fredrik Bergo
fredrik.bergo@vif.no

Sportslig administrator: 
Egil Ødegaard
91335178 egil.odegaard@vif.no

Sportslig leder: 
Eli Landsem landsemeli@gmail.com

Rådgiver arrangement
Frank Ove Hansen
952 79 187 frank.ove.hansen@vif.no

Hovedtrener: 
Nils Lexerød

Assistenttrener:

Toppspillerutvikler:
Tommy Berntsen tommy@vif.no

Keepertrener: 
Andreas Thorsen Schoute

Administrasjon klubb

Daglig leder (CEO) Vålerenga Fotball:
Harriet Rudd
458 65 135 harriet.rudd@vif.no

Markedsansvarlig:
Jens August Dalsegg 91 67 68 45 jens@vif.no

Økonomi og regnskap:
Mikael Petterson
40640231 regnskap@vif.no

Arrangements- og dugnadsansvarlig:
Karen Christine Werner Kamsvåg
92408104 karen@vif.no

Klubbkonsulent: 
Karine Nielsen
+4741340906 karine.nilsen@vif.no

Sportslig ansvarlig barn og ungdom:
Stefan Danielsson
47385503 stefan@vif.no

Bærekraft

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. For Vålerenga Fotball er ikke dette bare globale målsetninger, noe som gjelder andre, men noe som også vi som fotballklubb har et ansvar
for å gjøre vårt for å oppfylle.

Det å bidra til å nå bærekraftsmålene er i tråd med vår visjon om å «gjøre Oslo til en bedre by», videre gjennom våre verdier, glede, raushet, målrettet og stolt. Vålerenga Fotball var tidlig ute med å se utfordringer og muligheter i samfunnets utvikling. «Vålerenga mot rasisme» er et eksempel på det.

Vår klubb skal være inkluderende. Det arbeidet kommer ikke av seg selv, og krever innsats og tiltak. Vi er stolte av det arbeidet vi har gjort, men vi ser også at det er flere utfordringer vi må møte og finne svar på.

Får å nå våre bærekraftsmål, vår egen visjon og våre verdier, setter vi oss nye mål for inkludering.

Vår bærekraftstrategi er:

«Like muligheter for alle uavhengig kjønn, etnisitet, legning eller økonomisk bakgrunn».’

Les hele strategidokumentet her.Bærekraftstrategi_vedtaksdokument

 

Historie

Vålerenga Fotball Damer (også VIF damelag) er kvinnefotballsatsingen til Vålerenga Fotball. Laget har tilhørt en av de tre øverste divisjonene de siste 12 årene. De spilte på Valhall Arena (5 000 plasser) frem til 2017 da de ble flyttet til Intility Arena, med plass til over 17 000 tilskuere. Senhøstes 2017 overtok Monica Knudsen som hoved trener og Eli Landsem som sportssjef.

Fra 2020 ble Monica Knudsen Utviklingssjef, Eli Landsem er fortsatt Sportsjef, og danske Jack Majgaard Jensen tok over som hovedtrener.

Det endte med serie- og NM-gull i 2021!

Ambisiøs begynnelse (-2000)

Vålerenga holdt en lav profil på kvinnesatsingen til slutten av 1990-tallet, da de til gjengjeld kom som en rakett. Vålerenga rykket opp til 2. divisjon i 1998, og ble øyeblikkelig med i opprykkstriden. De tapte med to poeng på Skeid og Lørenskog, og ble i andre divisjon. Allerede året etter rykket de direkte opp med god margin. Toppen ble nådd da de spilte om direkte opprykk til Toppserien og debuterte i cupen i 2000. Imidlertid ble Røa for sterke i begge tilfeller, og Vålerenga måtte akseptere at de ble i 1. divisjon og at det stoppet i 1. runde i cupen.

Nedturer i kø (2001–05)

Deretter gikk det dårligere for Vålerenga. I den nasjonale 1. divisjon ble det en 7.-plass i 2001, mens det ble exit i 2. runde av cupen det året, nok en gang for Røa. Vålerenga kom videre fra første runde på walkover. i neste sesong ble det en 8.-plass og såvidt trygg grunn for Vålerenga. I cupen gikk det bedre for laget som for første gang møtte annen motstand enn Røa; de vant 10-1 mot Bækkelaget, før de tapte knepent 0-1 mot Team Strømmen.

I 2003 ble det til slutt nedrykk etter at laget hadde balansert på kanten av stupet. Delvis var dette på grunn av et tap for nedrykkskollega Nittedal, men målforskjellen var også for dårlig. At de røk i cupen for et andredivisjonslag var symptomatisk for denne sesongen. Gjensynet med andre divisjon var heller ingen gledelig opplevelse for Vålerenga Damer. De endte på siste trygge plass, fire poeng fra nedrykk.

På vei oppover (2006–)

Neste sesong i andredivisjon greide Vålerenga å snu til å bli en middelhavsfarer i divisjonen, godt unna nedrykk. Allerede året etter vant Vålerenga 2. divisjon, og gikk videre til kvalifisering, der de tapte for Fotballklubben Voss. Det gjentok seg i 2008, da Vålerenga vant divisjonen og møtte Linderud/Grei i to kamper om plass. Et tomålstap hjemme ble for tungt, på tross av en imponerende 3–3 borte.

Vålerenga fikk det imidlertid svært bra til i 2009. Med hjelp fra Anita Waage og Cecilie Berg-Hansen var Vålerenga det markant beste laget. På tross av at de fleste andre lagene hadde mistet vesentlige spillere, særlig gjaldt dette andrelag til hardt prøvede toppserielag, er det ikke å unngå å omtale Vålerengas ferd gjennom 2. divisjon som en triumfferd. Også kvalifiseringen greide Vålerenga uten problemer, og i 2010 returnerte de til 1. divisjon etter seks år i 2. divisjon.

Allerede i første sesong i den nest øverste divisjonen var Vålerenga med i opprykkskampen. De tapte imidlertid den siste kampen, borte mot Medkila i en seriefinale om andreplassen bak suverene Idrettslaget Sandviken. I neste sesong var Vålerenga dominerende, men brukte opp flere muligheter for å avgjøre serien. I tredje siste runde ble det klart at Vålerenga rykket opp til Toppserien.

Foran 2012-sesongen skaffet Vålerenga seg flere spillere fra fjorårets toppserie, særlig fra Linderud-Grei, men også Rebecca Angus fra Jitex BK, Tina Wulf fra Trondheims-Ørn, Cathrine Rolness fra Røa og Lill Yvonne Karlsrud fra Medkila.

Opptur og status quo

I den første sesongen på øverste nivå i 2012 holdt Vålerenga plassen. Sesongen 2013 ble en opptur for laget, som havnet på en sterk 5.plass i serien, og nådde semifinalen i cupen, hvor det ble et klart tap borte mot Avaldsnes. Hovedtrener Cecilie Berg Hansen takket for seg etter en suksesshistorie, fra 2.divisjon til øvre halvdel av Toppserien.

I de påfølgende sesongene var norsk fotballøkomomi for herrer på retur, og dette rammet også Vålerenga som klubb. Damene kunne heller ikke satse offensivt videre, det ble et par år med nøktern økonomi og plasseringer på nedre halvdel.  Det ble enighet om at Herrer Elite ble skilt ut som egen klubb, mens damene forble i moderklubben.

Høsten 2015 vedtok styret i Vålerenga Fotball at klubben innen 2020 skulle være en ledende klubb innen kvinnefotballen. Flere jenter i klubb, talentsatsing for jenter – og Damer A på vei opp. Dette var målsettingene.

Ny satsning

I 2016 var damene igjen på gang, med en noe bedre økonomi i ryggen, men resultatene i serien ble noe under forventet. Høsten 2017 spilte damene den første obligatoriske kampen på Vålerengas nye stadion på Valle, og vant 2-0 over Kolbotn. 3.500, rekord i norsk kvinnefotball på klubbnivå ble talt inn gjennom portene. Men trolig var tilskuertallet enda høyere, det var en innkjøring av stadion og telleapparater. En viss fremgang i serien, og denne sesongen ble det cupfinale, og et knepent tap mot Avaldsnes.

På vei helt til topps

Fra 2018 ble Eli Landsem ansatt som Sportssjef, og Monica Knudsen som hovedtrener. Første sesong ble en oppbygging av fundamentet, med noe variable resultater, men med økt interesse for laget.

I 2019 tok damene virkelig steget. Det ble sølv i serien, kun fire poeng bak Lillestrøm. Og det ble ny cupfinale, også mot LSK Kvinner. Her lyktes ikke laget, det ble tap 5-1. Men 2019 var suksess, det sportslige målet ble nådd – og laget fikk plass i kvalifisering til Champions Leauge i 2020. Interessen rundt laget økte, og mange husker vennskapskampen på Intility Arena mot Manchester United, hvor Vålerenga tok en overbevisende 4-1 seier med over 7000 tilskuere på tribunen.

Nye mål fra 2020

Monica Kudsen gikk over i annen stilling som Utviklingssjef i klubben, etter to sesonger som hovedtrener. Eli Landsem fortsetter som Sportssjef, og ny hovedtrener ble danske Jack Majgaard Jensen. Målet for sesongen ligger i den langsiktige planen: Seriemesterskap.

 • Stiftet : 29. juli 1913
 • Hjemmebane : Intility Arena
 • Kapasitet : 16 500
 • Supporterklubb : Klanen
 • Liga : Toppserien

Administrasjon Vålerenga Fotball

Damer-A:

Daglig leder (CEO) Vålerenga Fotball:
Harriet Rudd
458 65 135 | harriet.rudd@vif.no

Markeds- og mediaansvarlig:
Jens August Dalsegg
916 76 845 | jens@vif.no

Innholdsprodusent:
Fredrik Bergo
fredrik.bergo@vif.no

Sportslig administrator: 
Egil Ødegaard
91335178 | egil.odegaard@vif.no

Sportslig leder: 
Eli Landsem | landsemeli@gmail.com

Rådgiver arrangement
Frank Ove Hansen
+47952 79 187 frank.ove.hansen@vif.no

Hovedtrener: 
Nils Lexerød

Assistenttrener:

Toppspillerutvikler:
Tommy Berntsen
tommy@vif.no

Keepertrener: 
Andreas Thorsen Schoute

Administrasjon klubb

Daglig leder (CEO) Vålerenga Fotball:
Harriet Rudd
458 65 135 | harriet.rudd@vif.no

Markeds- og mediaansvarlig:
Jens August Dalsegg 91 67 68 45 jens@vif.no

Økonomi og regnskap:
Mikael Petterson
40640231 regnskap@vif.no

Arrangements- og dugnadsansvarlig:
Karen Christine Werner Kamsvåg
92408104 karen@vif.no

Klubbkonsulent: 
Karine Nielsen
+4741340906 karine.nilsen@vif.no

Sportslig ansvarlig barn og ungdom:
Stefan Danielsson
47385503 stefan@vif.no

Utviklingssansvarlig jenter talent:

Monica Knudsen monica.knudsen@vif.no