Noen spillere er på mange måter en definisjonen av hva Vålerenga er. Maren Hauge er en av dem

Nå har kantspilleren signert for nok en sesong og Grorud-jenta som ble toppscorer i 2017 sesongen, er toppmotivert for en ny sesong.

– 2018 ble et år med mye skader, hvor jeg aldri kom skikkelig gang. Opptreningen har til nå vært veldig bra og jeg gleder meg mer en noensinne til en ny sesong, innrømmer Maren som på tross av sin unge alder (24 år) allerede er en av de mest etablerte Vålerenga-spillerne og fikk i høst en hyggelig overrekkelse for å ha passert 100 kamper for klubben.

Det ønsker klubben å dra nytte av og for sesongen 2019 skal Maren være assistenttrener på rekruttlaget som ledes av Kenneth Østerås. Han er full av lovord om sin nye assistent.

– Jeg er veldig fornøyd med å få med Maren som kan bidra med mye inn i gruppa som jeg ikke kan. Hun vet hva som skal til for å nå toppserien, har vært der jentene er nå og vet hvor tøft man må jobbe. Samtidig er hun flink med folk, noe som er viktig med så mange jenter i forskjellig alder.  Det er viktig for kulturbygging og fremtiden til Vålerenga å få med spillere som trenere i utviklingsavdeling. Dette blir bra, avslutter Østerås.

– Med 6 år her oppe på Valle er det klart at Vålerenga betyr veldig mye for meg. Jeg ser frem til å kunne bidra for klubben på flere områder og håper jeg kan være med på å bidra til at flere tar steget opp på A-laget, forteller Maren som på «veien til Vålerenga» var innom Grei, Lyn og Stabæk.

Blå tråd

Monica Knudsen trekker frem viktigheten av å ha med seg spillere som Maren for å kunne oppnå gode resultater som lag.

– Det er utrolig viktig for oss å ha med «Blå spillere». Maren har vært i Vålerenga lenge, og er en viktig kultur- og kontinuitetsbærer både på og utenfor banen. Etter litt skadetrøbbel forrige sesong, gleder jeg meg til å få Maren tilbake frisk og rask på banen, det tror jeg mange av supporterne gjør også.

Fakta om Maren Eithun Hauge:

  • Født 25.07.1994
  • Posisjon: Kant
  • Draktnummer: 17
  • 108 kamper og 11 mål for A-laget
  • Tidligere klubber: Grei, Lyn og Stabæk