Søndag gjester LSK Kvinner Intility Arena.

Nok en sesongavgjørende kamp venter oss.  Alle som kan lese en tabell kan se at vi er serieledere i Toppserien og nå drar det seg til.

Gullet funkler i det fjerne, men det krever mye arbeid, konsentrasjon og innsats om det skal gå hele veien dit.  Jack Majgaard Jensen har vært tydelig på at han tar en kamp om gangen og forholder seg til mantraet: «Enten så vinner vi, eller så lærer vi».

Uansett, denne serieinnspurten har blitt så spennende at det er vanskelig å sette store nok ord på den, spesielt for oss supportere.

Før Vålerenga – LSK Kvinner

Fjorårets to Toppserieoppgjør endte begge med seier til LSK Kvinner. Vi tapte 2-0 borte og 2-1 hjemme, men la oss ikke snakke om snøen som falt i fjor og årene før.

Det er langt triveligere lesing å ta dere med til bortekampen mot dem i august, da det endelig skulle lykkes i LSK-Hangaren.

Våre jenter gjennomførte en fantastisk kamp og med scoringer av Ingibjørg Sigurdardottir, Dejana Stefanovic og Rikke Marie Madsen leda vi 3-0 helt til fire minutter på overtid og LSK Kvinner fikk et trøstemål. Det var vår første borteseier i den hallen og vi tok den med bravur.

Nå spiller vi hjemme på Intility Arena og billettene er utsolgt for lengst.

Jentene må opp på sitt høyeste nivå på søndag. Vi trenger et lag som er påskrudd fra start og gjennomfører to gode omganger. Heldigvis kan trener Jack Majgaard Jensen velge fra en skadefri tropp, for nå er også Maruschka Waldus helt klar igjen.

Tabellen tre runder før slutt

Det skiller fire poeng mellom topp fire, det er ni poeng å spille om og topp fire møtes innbyrdes på søndag, det er er første- mot fjerdeplass og andre- mot tredjeplass.:

  • Rosenborg (2) – Avaldsnes (3) kl. 13:00
  • Vålerenga (1) – LSK Kvinner (4) kl. 16:00

LSK Kvinner er laget som først og fremst har kniven på strupen. De må ha seier i denne kampen, for de er hektet av i kampen om seriegullet med tap, og vil da ligge syv poeng etter oss med seks poeng igjen å spille om.

Vinneren av RBK – Avaldsnes vil passere oss på tabellen, ettersom vår kamp starter noe senere på søndag. Ender begge kampene uavgjort er vi fortsatt i førersetet, før vi møter Lyn borte og Arna-Bjørnar hjemme.

Se tabell og terminliste her.

Det er mange mulige kombinasjoner og det er fort gjort å bli overanalytisk. Da er det godt å vite at vi har muligheten til å avgjøre alt selv og at man ikke trenger å være avhengig av andre lags resultater.

Vi kjemper på tre fronter – og det er CL-kvalik til uka!

Skadefri tropper musikk i denne skribentens ører nå som det drar seg til med kamper på tre fronter.

Serieinnspurt, Champions League-kvalik og vi har Stabæk borte i NM-kvartfinalen. Går alt vår vei i cupene har vi syv kamper på tre uker. Da er det fint å ha alle spillere tilgjengelig.

Kvalik til CL er allerede på førstkommende onsdag kl. 18.00 mot KI Klaksvik fra Færøyene og du kjøper billetter her (sesongkort gjelder ikke på denne kampen). Det er ca. 50 billetter igjen.

Men først er det storkamp mot LSK Kvinner søndag klokka 16 og har du ikke billett til den kampen vises den på NRK 1, samt direktesport.no. Det er angstbitersk og spennende underholdning som anbefales på det sterkeste.

Og husk å nyte denne tiden, du er meget privilegert som Vålerengasupporter nå. I tillegg til at damene leder Toppserien jakter herrene medalje i Eliteserien og Vålerenga Hockey rager øverst på sin tabell etter åtte spilte kamper i Fjordkraft-ligaen.

Det er hinsides bra levert av en enkel bydelsklubb fra Oslo øst. Dette har vi drømt om og nå er det en herlig tid å være Vålerengasupporter.

Heia VIF!

Denne saken handler omA-LAGET, , ,