Onsdag kl. 18:00 spiller vi årets første cupkamp.

Et lite frispark fra Gardermoen og en 20 minutters kjøretur fra hovedstaden, finner vi onsdagens vertskap.

«Bygda» Jessheim har snarere blitt en drabantby til Oslo de siste årene, hvor småbarnsforeldre dagpendler inn og ut av hovedstaden i hopetall. Med andre ord har befolkningsveksten eksplodert og den lokale fotballklubben har ditto hatt en stigende utvikling.

På herresiden har Ull/Kisa etablert seg som en stabil OBOS-liga klubb og i 2011 ble Jessheim stadion åpnet.

Klubbens damelag har ikke all verdens av meritter å se tilbake på, men spilte uoffisiell NM-finale mot BUL i 1973 (tap 5-1). Siden den gang har laget stort sett spilt 2. og 3.divisjonsfotball, men nå har de altså tatt seg til 2.runde i NM etter å ha slått Sarpsborg 08 (0-2) i den 1. runden.

Dette var Jessheim-lagets første offisielle kamp på drøyt 22 måneder, da de i likhet med resten av 2. divisjonslagene ikke har spilt en ligakamp siden 2019. Den sesongen rykket de i utgangspunktet ned, men fikk beholde plassen da NFF utøkte antall Østlands-avdelinger. Denne sesongen skal de spille i 2.divisjon avdeling 1.

Vårt rekruttlaget møtte de gulgrønne to ganger i 2019 og vant henholdsvis 1-3 borte og 1-0 hjemme.

Rullering på laget

Vålerenga går løs på årets cup som regjerende Norgesmestere. LSK Kvinner ble slått 2-0 e.e.o. og mange husker nok Marie Dølvik sitt vanvittig langskudd som flere omtalte som årets mål i norsk fotball.

Cupgullet og scoringen vil for alltid stå i historiebøkene, men det betyr fint lite når et nytt NM-kapittel skal skrives, selv om Oslo-laget selvsagt er store favoritter.

Med et tett kampprogram i august har Jack Majgaard Jensen planer om å rullere på startelleveren.

– Vi har fått en fin bredde i stallen med høy konkurranse på enkelte plasser. Det betyr at flere som satt på benken mot Kolbotn vil få sjansen på onsdag, uten at det skal svekke oss noe særlig. Vi trenger så mange spillere som mulig i kampform og Ull/Kisa vil helt sikkert gi absolutt alt, hvilket vil gi verdifull kamptrening for oss.

Billetter selges på kampdag, både med terminaler og VIPPS.

  • Voksen: kr. 100,-
  • Barn: kr. 50,-

Vippsnummer: #117240 (Ull/Kisa Billett)

Vålerengasupportere bruker inngang C på hovedtribunen.

Avspark 18:00 og kampen streames også på direktesport.no.

Denne saken handler omA-LAGET, , ,