Den amerikanske 26-åringen har signert en toårskontrakt.

Allison Abbe spilte sist i Damallsvenskan for AIK, og var en av flere utenlandske spillere som forlot klubben da de i høst rykket ned fra den svenske toppdivisjonen.

Sportslig leder Steinar Pedersen beskriver Abbe som en rask og teknisk vingback, som er god 1 mot 1 offensivt, og har en presis venstrefot. 

Spilleren selv ser frem til å komme i gang.

– Det føles veldig bra å signere, og jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg har inntrykk av at det er en skikkelig sammensveiset gruppe, og jeg ser frem til å bidra med mine styrker på banen, forteller Abbe.

– Jeg visste ikke så mye om Vålerenga før vi kom i kontakt, men jeg har forhørt meg litt rundt og kun hørt positive ting. Det virker som en klubb med høy profesjonalitet som virkelig satser på kvinnefotball. Jeg har hatt gode samtaler med trenerteamet, og har troa på at jeg kommer til å utvikle meg som spiller, og kan oppnå store ting med klubben, forteller hun med stor entusiasme.

På spørsmål om hva som er hennes styrker er på banen, svarer hun følgende:

– Jeg vil beskrive meg selv som en hurtig spiller som er god begge veier, men jeg er særlig glad i å være med offensivt og bidra med assist. I min ungdomstid og på college var jeg angrepspiller, og så har jeg blitt omskolert til back/vingback her i Europa, forteller Abbe.

Hun startet karrieren med å spille fotball på college i USA, frem til hun i 2021 tok turen over atlanteren til den cypriotiske klubben FC Salamina/Nea Salamis FC. Der spilte hun frem til i fjor sommer, da hun meldte overgang til AIK.

Allison Abbe slutter seg til troppen i måneskiftet februar-mars.

Les også

Denne saken handler omA-LAGET,