Intet annet enn en fantastisk start på sesongen, har gitt Vålerenga en luke på seks poeng ned til vår største gullrival.

Det var duket for et toppoppgjør på Intility denne nydelige pinselørdagen.

Dette er en ordentlig sekspoengskamp, og gjestene fra bartebyen har nesten ikke råd til å tape denne kampen, om de skal ha noen sjanse til å holde følge med de kongeblå. 

Hjemme har våre jenter en vanvittig statistikk i fjor og inneværende sesong. Kun Brann dro herfra med tre poeng i sekken ved èn anledning, dette er vårt eneste hjemmetap siden siste seriekamp i ‘21-sesongen. La oss holde det sånn, ære være!

Skrevet av Rune Bjugan

Kampen, minutt for minutt!

Lagene:

Vålerenga: Tompkins – Ballisager, Tomter, Sigurdardottir, Thomsen, Tennebø, Vickius, Tvedten, Bjelde – Rogic, Sævik

Rosenborg: Tulyte – Næss, Hørte, Harviken, Minde – Joramo, Hjelmhaug, Sørum – Skinnes, Jøsendal, Magnusdottir, Nautnes.

1.omgang:

‘6 Relativt stille og rolig åpning på kampen, lagene tar og føler litt på hverandre. Liten halvsjanse til RBK og avslutningsforsøk fra Tennebø fra 20 meter er beholdningen så langt.

‘9 Flott raid av Thomsen på langs høyrekanten ved to anledninger, men ingen av våre angripere er hissige nok i boksen. Dansken slår oppgitt ut med armene og er tydelig oppgitt.

‘23 Synne Hansen prøver seg fra 16 meter, det harde skuddet går rett i fanget på Tompkins.

‘27 1-0 VÅLERENGA (Olaug Tvedten)

Sævik kjører karusell med RBK-forsvaret og banker ballen i stolpen. Bjelde vinner returen, og Olaug Tvedten klinker den i nota!

‘35 Vickius har haltet rundt en liten stund, og setter jeg til slutt ned. Får litt behandling, og prøver seg videre.

‘44 Stor sjanse for gjestene, RBK-spilleren drar seg inn i boksen og fyrer av skuddet – men Ballis kaster seg foran og får blokkert!

Pause.

Vålerenga leder kampen helt fortjent, og gjestene har skapt fint lite. Ser veldig bra ut både bakover og fremover, denne Vålerengamaskinen lar seg ikke stoppe!!

2.omgang:

‘47 Magnusdottir prøver seg fra utenfor 16-meteren, kanskje gjestenes beste forsøk i dag. Ballen seiler over tverrliggeren til Tompkins.

‘54 2-0 VÅLERENGA (Thea Bjelde)

Janni Thomsen starter det hele, serverer Bjelde som KLINKER ballen i krysset fra utsiden av 16-meteren. FOR EN SCORING!!!!

‘61 Minde smeller til fra 18 meter, Tompkins rekker akkurat å løfte armene i tide til å slå ballen videre i tverrliggeren! Flott redning!

‘70 Tompkins ligger nede og får behandling. Kommer seg etterhvert på beina, med litt mer sportsteip enn istad.

‘74 2-1 ROSENBORG (Emilie Nautnes)

Fullstendig forvirring, når det først dømmes offside. Nautnes var ca 10 meter på riktig side. Etter en liten prat finner de gulkledde ut at scoringen selvfølgelig skal stå.

‘83 Det medisinske teamet forvandler Tompkins sånn halvveis til mumie. Bitt i leppa som bare ikke vil slutte og blø, Larsen og co ordner dèt på sitt noe finurlige vis! 

‘90 Det legges til 10 minutter på Intility, masse tid for RBK enda, som har sett langt bedre ut etter pause.

‘90+11 3-1 VÅLERENGA (Janni Thomsen)

RBK-corner treffer tverrliggeren og spretter ut, Vålerenga får en kontring og Thomsen løper fra alt og alle før hun setter ballen kontrollert forbi Tulyte.

Vålerenga hang litt i tøylene i denne andreomgangen, og hadde tidvis mer enn nok med å forsvare seg. Ballisager og resten av den defensive rekka skal ha masse skryt for oppofrende forsvarsspill, og dansken viser igjen hvor viktig hun er for dette Vålerengalaget. 

Tre nye poeng som gjør at vi nå har en 9 poengs luke på tabelltoppen, vakkert! Enga på topp!

 

Les også

Denne saken handler omA-LAGET,