Nils Lexerød forlenger kontrakten ut 2025.

Lexerød ble presentert som ny hovedtrener 3. januar 2022. I sin første sesong ledet han laget til 2. plass i Toppserien.

Denne sesongen troner Vålerenga øverst på tabellen, og er klare for Champions League-kvalik til høsten. Både Lexerød og klubben gleder seg til fortsettelsen.

– Det føles godt og veldig riktig. Jeg har blitt ordentlig glad i Vålerenga i løpet av tiden jeg har vært her, de folka som er her bidrar til at jeg får vært den beste utgaven av meg selv. Så det å skulle fortsette i Vålerenga denne sesongen og to år til er jeg veldig glad for at jeg får muligheten til, forteller Lexerød.

Hovedtreneren forteller at ambisjonen er å bli best i Norge og konkurrere i Champions League.

– Tiden frem til nå har vært god, interessant og svært spennende. Det var et lag her da jeg kom som hadde blitt nummer fire i serien, langt bak Brann og Rosenborg. Nå ligger vi foran Brann og Rosenborg, leder serien og har et godt utgangspunkt for resten av sesongen.

– Ambisjonene til Vålerenga trigger meg. Ambisjonene om å bli best i Norge og konkurrere i Champions League. Jeg har enorm tro på den spillergruppa vi har her. De har utvikla seg mye på ett og et halvt år, og de jobber så bra og målrettet at jeg har sterk tro på at vi skal fortsette utviklingen og nå målene som vi har satt.

Steinar Pedersen som har gått fra å jobbe i trenerteamet med Lexerød til å jobbe som sportslig leder siden november i fjor forteller at det er mange grunner til at klubben ønsket å forlenge kontrakten med Nils.

– Nils er en tydelig leder, og har vært flink til å lede prosessen med å utvikle både laget og enkeltspillere, vi har oppnådd gode resultater og pilen peker i riktig retning med tanke på klubbens ambisjoner. Jeg ser frem til fortsettelsen, forteller Pedersen.

Klubbdirektør Harrier Rudd gleder seg til å fortsette samarbeidet.

– Vi er opptatt av å bygge et sterkt lag rundt kvinne- og jentesatsningen vår. Nils er en ambisiøs leder som er opptatt av at vi som klubb skal motivere og utvikle hverandre til å stadig bli bedre. Som hovedtrener er han selvsagt helt sentral for å levere sportslige resultater her og nå, men han er også opptatt av å bygge en solid klubb som leverer over tid. Vi gleder oss derfor veldig til å fortsette arbeidet sammen med Nils, sier Harriet Rudd.

 

Nils Lexerød og Harriet Rudd. Foto: Vålerenga Fotball

Denne saken handler omA-LAGET,