Forsvarspilleren (f.2003) har signert en toårskontrakt med Vålerenga.

Den venstrebeinte midtstopperen regnes som en av Norges største talenter og spilte en sentral rolle da J19-landslaget tok sølv i fjorårets europamesterskap. Hun står med 16 kamper for aldersbestemte landslag, og har siden september i fjor vært en del av Norges J-23 tropp.

Klubbkarrieren hennes startet med barne- og ungdomsfotball i Kjelsås, etterfulgt av Lyn. Deretter tok hun i 2020 turen til Kolbotn, hvor hun debuterte i Toppserien i mai 2021. Etter et utlån til ØHIL ble hun i desember 2021 klar for Stabæk.

På Nadderud har hun gjort sakene sine bra og har denne sesongen startet det meste av kamper for Bærumsklubben.

Hovedpersonen gleder seg til å komme i gang.

– Det føles veldig stort, jeg er jo en Oslojente som kommer fra en Vålerenga-familie, og det å signere for denne klubben har alltid vært en drøm. Så jeg gleder meg veldig til å begynne, forteller Pettersen.

Selma Pettersen iført Vålerenga drakt tilbake i 2008. Foto: Privat

– Vålerenga er en stor klubb med store ambisjoner, og jeg føler at det er perfekt å fortsette utviklingen min her i denne klubben som har en så tydelig plan over hva, og hvor de vil, forteller 20-åringen.

Sportssjef Steinar Pedersen forteller at Vålerenga har sikret seg en svært spennende spiller.

– Selma er god med ball i det offensive spillet, har god venstre-fot og passer veldig fint inn i den profilen av forsvarsspillere vi leter etter.  I tillegg har hun god erfaring fra Toppserien til tross for hennes unge alder. Potensialet hennes er veldig stort, og vi skal hjelpe henne med å ta nye steg her i Vålerenga, forteller Pedersen.

Selma Pettersen iført Vålerengas hjemmedrakt i 2023. Foto: Vålerenga Fotball

 

Denne saken handler omA-LAGET,