En tøff kamp på Intility.

Røa stile et kompakt lag som gjorde det vanskelig for oss i dag, og det var faktisk gjestene fra Oslo vest som startet best uten å skape det helt store.

Det tok drøyt ti minutter før vi kom ordentlig i gang, og Linn Vickius har vår første avslutning.

Hun forsøker å breiside ballen i lengste fra 20-meter. Skuddet har fin retning, men keeper henger bra med.

Røa spiller svært fysisk, men vi er heller ikke redde for å trøkke til. Kampens råeste kommer ikke overaskende fra Michaela «I love a good tackle» Kovacks! Klink på ball, men Røa-spilleren kjente den.

Etter 21 minutter kommer vår foreløpig største sjanse. Thea Bjelde spiller en elegant pasning over Røa-forsvaret, dessverre bommer Sævik litt på medtaket og keeper får slått ballen vekk, der står Löfweneus klar og plukker opp returen. Skuddet treffer en spiller ikledd rødt og ballen går ut av spill.

Vi roper på straffespark etter 33 minutter, Sævik vender bort Masdal som deretter feller angrepsspilleren, men dommer vinker spillet videre.

Det ble altså ingen scoringer før pause. En omgang der Røa startet best, og det tok rundt et kvarter før vi våkna sikkerlig.

I 2. omgang starter vi bra, og kommer til flere halvsjanser, til slutt er det midtstopper Kovacs som scorer sitt første Vålerenga-mål.

En perfekt slått corner av Selma Pettersen og på bakerste stolpe er det Kovacs som henger høyest og stanger ballen i nettet.

Vi dobler ledelsen to minutter senere og det er Karina Sævik som setter ballen i mål! Ganske absurd situasjon der hun får foten på ballen, som deretter stiger opp og går i en bue før den detter ned i lengste. Dette får ikke Karina med seg, for hun er nede for å hjelpe søster Hildegunn Sævik (Røa keeper), men mål blir det!

Etter dette kontrollerer vi seieren inn, og tar oss videre til semifinale i cupen.

Vår neste kamp er første runde av Champions League-kvalifiseringen, da møter vi FC Minsk hjemme på Intility.

Kampen spilles 6. september kl. 20.00. BILLETTER FINNER DU HER

Denne saken handler omA-LAGET,