Vålerenga er enige med KIF Örebro om en overgang for Tove Enblom.

– Det føles veldig bra å signere, dette er en klubb med alle forutsetninger for å vinne titler.

Den svenske landslagskeeperen har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026.

– Førsteinntrykket mitt av klubben er virkelig positivt. Jeg har fått en god følelse for hva Vålerenga står for sportslig sett, og et bra inntrykk av trenerteamet. Jeg liker filosofien og fokuset på individuell utvikling, som igjen gagner laget.

– Det blir spennende å teste noe nytt, det å få spille i en ny liga for de regjerende seriemesterne blir veldig kult, forteller Enblom.

På spørsmålet om hva hun ønsker å oppnå med klubben svarer hun følgende

– Målet er å vinne mange kamper, bidra med mine kvaliteter og forhåpentligvis hjelpe laget til å vinne flere titler. Også har jeg lyst til å spille Champions League med Vålerenga.

Keeperen forteller videre at hennes største styrke på banen er at hun er modig, og god i luftrommet. En beskrivelse sportssjef Steinar Pedersen er enig i:

– Tove er en erfaren og god keeper som utfyller resten av keeperteamet på en utmerket måte. Hun har stor rekkevidde og klare styrker i luftrommet. Hun har en keeper-profil som vi har ønsket oss. Vi er veldig fornøyde med å ha landet en viktig, og riktig brikke som styrker troppen, forteller Pedersen.

Tove Enblom (f.1994) har spilt i Sverige hele sin karriere og debuterte i Damallsvenskan for Djurgårdens IF i 2012, deretter har hun spilt for Umeå IK (2014-2017), IFK Kalmar (2018), en periode til i Umeå IK (2019-2020) og KIF Örebro (2021-2023). Hun var en del av Sveriges VM-tropp i sommer.

Denne saken handler omA-LAGET,